Neamtu care arunca PDL in aer (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 11 Septembrie 2012, ora 19:30
8820 citiri
Neamtu care arunca PDL in aer (Opinii)

Partidul Democrat Liberal sta pe un butoi de pulbere. Continutul e format atat din milioanele care au votat pentru plecarea lui Traian Basescu, din cei afectati direct de cei trei ani de austeritate si haos sub care au guvernat pedelistii, dar si, mai nou, din ultimii dezertori speriati si socati de manifestarile imature pe care le exerseaza fara stil noii oportunisti aciuati pe langa "sufletelul" tot mai daramat al credinciosului Vasile Blaga, PDL.

Ca PDL slabeste de la zi la zi si tremura deasupra unei bombe cu ceas nu sunt lucruri noi, se stiau de ceva timp. Si cei mai multi dintre pedelisti probabil si-or fi spus ca mai rau de atat nu se poate, doar n-o fi adevarat ca nu mai prind locuri in Parlament, nu?! Surpriza a venit odata cu mai noii si mai tinerii agitati intelectual, care strica si asa bizara atmosfera de inmormantare si pun gaz pe foc, fluturand chibrituri aprinse langa cisterna cu benzina.

Piromanul - Mihail Neamtu, acelasi personaj care pe scena, langa Traian Basescu, flutura de zor cununa de usturoi intru convingerea populimii ca USL da lovitura dupa lovitura statului de drept al celor corecti si cu camasi albe.

Nostalgicul Garzii de Fier, care in adolescenta cocheta cu ideologii extremiste, a inceput sa puna focul la baza PDL prin atacul la Elena Udrea. O sfatuia amabil pe fosta ministresa sa iasa pe usa din dos a politicii, intrucat mare lucru nu a lasat in urma ei. Departe de a arata noua fata a dreptei, atacul nu trada decat problemele si mai mari care stau la temelia noii constructii, pentru ca raspunsul Elenei Udrea definea perfect nivelul discutiei.

Nu si-au tras bine rasuflarea fortele Dreptei, ca Neamtu a iesit iarasi la atac. De data asta a tintit ceva mai sus, potrivit educatiei si caracterului sau - Mihai Razvan Ungureanu, un la fel de mare oportunist care, basca, mai traieste si doar cu asteptarea de a fi in permanenta numit in functii.

Dupa ce a vazut ca nu putut castiga PDL, MRU s-a orientat catre un partid gata facut, de unde, se pare, nu e tocmai foarte atras de Noua Republica cu accente nationaliste si proto-fascistoide a lui Neamtu. Si de aici, suparare mare in patria usturoiului si a inimii ranite.

Neamtu are cuvantul: "MRU devine din ce in ce mai mult o dezamagire pentru electoratul de dreapta, care asteapta cu adevarat o schimbare din temelii. Ezitarile lui MRU din ultima vreme ma fac sa cred ca nu are capacitatea de a gasi totdeauna pozitia corecta pentru a ajuta la indeplinirea acestui deziderat major al anului 2012 (...) Incropirea in graba a unei echipe, culeasa fara discriminare din tot spectrul politic (y compris UNPR), precede momentul in care propriul rol de partener al reconstructiei dreptei va fi pus la indoiala".

Ce pare ca nu intelege deloc baiatul cu usturoiul la gura e ca astfel de declaratii aruncate tocmai intre auto-intitulatii imaculatii si floarea dreptei reformatoare nu le fac decat rau si nu aduc voturi nici autorului, nici miscarii.

Nefericirea tuturor acestor noi aparuti la orizontul dreptei de sprijin a PDL e ca tot criticandu-se intre ei, ajung sa se desfiinteze singuri. Iar daca Neamtu isi imagineaza ca sfarsind prin a critica tot ce a sarutat pana acum va castiga ceva dinspre cealalta tabara, se inseala dureros. Nu va face decat sa isi exhibe si mai dizgratios dorinta de a parveni cu orice chip, cu orice pret, chiar si lovindu-si propria familie intelectuala si ideologica.

Poate ca doar radicalizandu-si extrem discursul, criticand in aceeasi masura tot ce misca in PDL, de la Blaga la Udrea si apoi pana la Traian Basescu, tot ce este USL, poate abia atunci sa aiba si Neamtu o prima sansa firava de a deveni credibil. Ce-i drept, in sensul in care si Dan Diaconescu este credibil, insa e si asta un inceput. Un punct de unde incolo Neamtu poate sa si spere in viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Mihai Razvan Ungureanu, #Forta Civica, #Mihail Neamtu Noua Republica , #Noua Republica