Dialogurile Ziare.com: Asigurarea locuinței, primul scut în calea dezastrelor naturale

Neamtu cere donatii de la oameni de afaceri pentru Noua Republica

Joi, 14 Februarie 2013, ora 19:21
2101 citiri
Neamtu cere donatii de la oameni de afaceri pentru Noua Republica

Mihail Neamtu le cere oamenilor de afaceri sa doneze bani pentru Noua Republica, el avand grija sa mentioneze in scrisoarea deschisa pe care le-a trimis-o potentialilor binefacatori ai partidului cum genereaza ei valoare, platesc taxe si impozite si tin tara pe umeri.

"Ei se bazeaza pe baroni si moguli. Noi ne bazam pe generozitatea ta. Doneaza acum!", se arata intr-un banner care insoteste scrisoarea lui Neamtu catre anteprenori.

"Leul tau valoreaza mai mult decat milionul lor", spune un alt mesaj foto al NR, care arata un leu inconjurat de hiene.

Neamtu le scrie potentialilor donatori cum a fost initiativa privata sufocata in Romania, cum intreprinzatorii sunt impovarati fiscal si legislativ si ca el si partidul sau - "curat, nascut iar nu facut" - le intelege problemele, deoarece cea mai mare parte a membrilor NR (aproximativ 80%) e formata din antreprenori, manageri si liber profesionisti.

Neamtu nu uita sa le promita donatorilor ca partidul caruia ii vor incredinta o parte din avutie va reduce birocratia, va scadea taxele, va simplifica legislatia fiscala si alte masuri care ii vor ajuta pe afaceristi. Liderul NR mai spune ca partidul are nevoie de banii antreprenorilor ca sa promoveze "oameni valorosi, atasati de idealul libertatii antreprenoriale in spatiul public".

In scrisoarea catre potentialii sponsori, Neamtu mai spune cum acestia sunt caracterizati de "munca cinstita, excelenta, curaj".

"Clasa politica a tolerat sau a incurajat risipa, indatorarea si cersitul, pedepsind in schimb munca cinstita, excelenta, curajul si capitalul antreprenorilor. Clientelismul si cleptocratia politica au gripat primul motor al dezvoltarii si primul alimentator al bugetului de stat: antreprenoriatul. Dumneavoastra faceti parte dintre cei care platesc taxe si impozite, genereaza valoare adaugata si tin pe umeri statul. Clasa politica va datoreaza mai multa grija. Noua Republica e un partid pro-business. Intreprinzatorii merita sa fie tratati nu doar cu promisiuni, ci sa fie reprezentati la Bruxelles si la Bucuresti. Ne propunem acest lucru pentru 2014 si 2016", sustine Neamtu.

#Mihail Neamtu donatii, #Neamtu donatii Noua Republica, #donatii oameni afaceri Neamtu , #Noua Republica