Neamtu: Ponta, un bolsevic, nu este in masura sa aprecieze cercetarea stiintifica

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 14:49
4742 citiri
Neamtu: Ponta, un bolsevic, nu este in masura sa aprecieze cercetarea stiintifica
Foto: Facebook/Mihail Neamtu

Presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu, il acuza pe Victor Ponta de "bolsevism", dupa ce Corpul de Control al Guvernului a sesizat procurorii in legatura cu "posibile fapte de natura penala" pe care le-ar fi comis cand conducea Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMR).

"Suntem cu sase zile inainte de alegeri si Guvernul Ponta utilizeaza ultimele resurse de munitie impotriva adversarilor sai politici. De data asta exista un element de resentiment personal indreptat impotriva mea si a domnului profesor Tismaneanu. Resentimentul pleaca de la faptul ca noi am folosit bani publici pentru a face prima expozitie peste ocean, din ultimii 23 de ani, despre ororile mineriadei. A fost un proiect care a durat mai mult de sase luni, riguros pregatit de zeci de cercetatori.

Noi am adunat toate datele care evidentiaza ororile facute de statul roman, in parteneriat cu sindicatul minerilor din iunie 1990, impotriva a 1.700 de persoane. Toate astea s-au petrecut sub regimul Iliescu si, intr-o maniera pur bolsevica, Victor Ponta vine si loveste orice intelectual care are capacitatea de a rosti adevarul si de a denunta ororile comunismului", a declarat Mihail Neamtu pentru Ziare.com.

Neamtu a adaugat ca activitatea sa ca director executiv al IICCMR a decurs in conformitate cu legea.

"Am actionat in permanenta in deplina legalitate. Ca director stiintific am avut actiuni care au fost contrasemnate de departamentul contabil, nu este niciun element in parcursul meu care sa ridice suspiciuni de legalitate sau de corectitudine. Am respectat in intregime toate prevederile legislative", a subliniat Neamtu.

Liderul Noua Republica a mai spus ca Guvernul nu este in masura sa judece activitatea stiintifica realizata de IICCMR.

"Domnul Ponta ignora ca un guvern, nici macar un corp de control, nu poate sa evalueze legitimitatea unui demers stiintific. Atunci cand vorbeste despre cercetarea stiintifica este precum un lautar de bodega judecand ultimul concert al lui Herbert von Karajan ori Sergiu Celibidache. Domnia-sa chiar nu este in masura sa judece nici exigentele internationale ale cercetarii stiintifice, nici oportunitatea unor cercetari punctuale asumate de acest institut", a concluzionat Mihail Neamtu.

Tismaneanu: Ponta, un plagiator dovedit, nu-mi poate ierta pozitiile extrem de critice la adresa sa

Corpul de Control al Guvernului a anuntat ca va sesiza organele de urmarire penala in legatura cu posibile fapte de natura penala comise in perioada 2010-august 2012 la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, prin efectuarea unor cheltuieli de servicii si deplasari. Sunt vizate inclusiv cheltuieli legate de serviciile contractate pentru fostul presedinte al Consiliului Stiintific al institutului, Vladimir Tismaneanu, si pentru fostul director stiintific, Mihail Neamtu.

Astfel, Mihail Neamtu ar fi decontat mai multe deplasari in strainatate, cum ar fi cele din Statele Unite din 2011. Atunci, Neamtu a participat la o expozitie fotografica la Boston, avand ca tema mineriada din 1990 si la dezbaterea stiintifica despre "Mineriade, violenta statatala si rezistenta civila" realizata la Assumption College (Worcester, Mass.,SUA) si New York.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#MIhail Neamtu sesizare penala, #Mihail Neamtu Victor Ponta, #Mihail Neamtu IICMR , #Noua Republica