Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Neamtu: Reformistii din PDL vor esua, ii astept la Noua Republica

Sambata, 16 Februarie 2013, ora 08:20
3985 citiri
Neamtu: Reformistii din PDL vor esua, ii astept la Noua Republica
Foto: Facebook/Mihail Neamtu

Presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, nu intrevede un viitor luminos pentru PDL, sustinand ca nici Vasile Blaga nici Elena Udrea nu au sanse sa salveze partidul.

El ii indeamna pe reformistii din PDL sa se inscrie in formatiunea sa, unde "au asigurat un loc de cinste".

"Cred ca alternativa care se prezinta astazi in fata membrilor PDL condamna la stagnare acest fost partid reformist pe care eu l-am votat in 2008. Nu o voi face si in 2014 sau 2016.

Nu sunt profet, dar prognozez esecul oricarei agende reformiste in viitorul PDL. Cei care cred in valorile de centru-dreapta au asigurat un loc de cinste intr-o viitoare Noua Republica. Decizia finala le apartine", a declarat Mihail Neamtu pentru Ziare.com.

Intrebat daca a fost contactat deja in acest scop de lideri democrat-liberali, Neamtu a raspuns afirmativ.

"Inteleg ca multi oameni ai PDL sunt foarte dezamagiti de oferta existenta si, da, sunt unii care iau in calcul eventuala intrare in Noua Republica", a spus liderul Noua Republica, fara a da insa alte detalii.

"Ma intreb cum va merge mai departe viziunea anticoruptie si codul de integritate al Monicai Macovei, fie sub conducerea lui Vasile Blaga, fie sub cea a Elenei Udrea. Citi de Trasculescu vor mai candida in 2014 sau 2016?

Cred ca dreapta nu se poate reforma cu oameni care au facut o cariera politica trecand prin FSN sau PSD sau cu persoane care au batut palma cu Gigi Becali, Piedone, Tariceanu, Oprea & co.", a descris Neamtu situatia din PDL.

Basescu: PDL de azi seamana tot mai mult cu FSN (Video)

El a adaugat ca "la virful PDL se discuta numai despre oameni si eventual despre tortul guvernarii cu sau fara blat, cu sau fara cireasa, cu sau fara tocuri...", in loc de integritate si modernizarea statului.

Liderul Noua Republica a mai spus ca in acest moment nici nu poate fi vorba despre o noua alianta de dreapta, din care sa faca parte si PDL.

"Mi se pare prematur sa vorbim de o noua alianta de dreapta. Haideti sa limpezim dreapta si apoi o unim!", a concluzionat Mihail Neamtu.

Basescu il desfiinteaza pe Blaga: Ce ai, frate, cu partidul asta? Vrei sa-l predai la cheie?

Joi, intr-o emisiune la B1 TV, Traian Basescu a anuntat ca luni ii va cauta pe Mihai Razvan Ungureanu si pe Mihal Neamtu pentru a-i invita la o "discutie".

"Dupa alegeri, nu am vrut sa intervin deloc nicaieri. Sa stiti ca a sunat la cabinet si Razvan, a sunat si Vasile Blaga in decembrie, a sunat si domnul Neamtu. Pana astazi, cand mi-am dat seama ce lucru urat se intampla in PDL, nu am vrut sa vorbesc despre politica. Luni o sa-i caut eu, sa am o discutie cu ei, ca intre un presedinte care a fost ajutat de ei in vara (...)", a spus Traian Basescu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mihail Neamtu alegeri PDL, #MIhail Neamtu Vasile Blaga, #Mihail Neamtu Elena Udrea , #Noua Republica