Noua Republica: 600.000 de romani, morti din cauza coruptiei

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 21:43
4722 citiri
Noua Republica: 600.000 de romani, morti din cauza coruptiei
Foto: Arhiva

Noua Republica si-a facut public, miercuri, programul de guvernare. Temele principale pe care se axeaza politicile formatiunii sunt "antirisipa" si "anticoruptia".

"Coruptia si risipa genereaza o diminuare a veniturilor Romaniei de circa 30 miliarde de euro/an. Coruptia si risipa nu au facut obiectul nici unei sedinte a CSAT chiar daca efectele coruptiei timp de 10 ani consecutivi se masoara in 600.000 de cetateni morti in Sanatate, 2 milioane de cetateni care au parasit tara din motive de saracie, iar bugetul statului a pierdut venituri de 300 de miliarde de euro", se arata in programul Noua Republica.

Solutia propusa de liderii organizatiei este eliminarea surselor de coruptie, prin privatizarea domeniilor in care se invart sume mari de bani.

Mihail Neamtu: Structuri guvernamentale impiedica Noua Republica sa devina partid

"Vrem preventie, nu terapie ineficienta, in loc sa umbli cu catusele dupa corupti, mai bine previi fenomenul de coruptie, prin selectia meritocratica si nu politizata a oamenilor din administratie. Coruptia mai poate fi prevenita si prin privatizarea acelor zone declarate de interes national, care, de fapt, mascheaza interesul de grup, mai ales in zona energetica.

Daca exista intr-o comunitate, in doua sate, un grup de oameni care stiu sa produca bioenergie, acesti oameni trebuie sa poata sa vanda si sa cumpere energie de la terti fara intermedierea statului. Din pacate acest lucru nu exista.

De asemenea, propunem desfiintarea monopolului statului pe diferite zone, cum ar fi transporturile, energia, educatia si sanatatea. Acest monopol al serviciilor de stat creeaza foarte multa coruptie si proaste servicii", a declarat liderul Noua Republica, Mihail Neamtu, pentru Ziare.com.

Noua Republica va incerca sa impuna aceste propuneri si in programul de guvernare al Aliantei Romania Dreapta, in care este parte alaturi de PDL, Forta Civica si PNTCD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#program guvernare Noua Republica, #Neamtu program guvernare, #Neamtu privatizare energie , #Noua Republica