Partidul Noua Republica a fost inregistrat

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 21:47
5173 citiri
Partidul Noua Republica a fost inregistrat
Foto: nouarepublica.ro

Noua Republica a devenit, marti, partid inregistrat. Decizia tribunalului vine dupa luni intregi de probleme juridice.

"Nimic nu e imposibil. De astazi, 29 ianuarie 2013, Noua Republica este partid inregistrat! Un partid nascut, iar nu facut. Calde multumiri tuturor celor care au fost alaturi si au ramas alaturi. Bravo tuturor", scrie presedintele Mihail Neamtu, intr-un comunicat postat pe site-ul Noua Republica.

Acesta le multumeste "oamenilor inimosi si caracterelor neinfrante", care s-au batut pentru ca acest partid sa prinda viata, inca din septembrie 2011.

Noua Republica a depus, la Tribunalul Bucuresti, actele pentru inregistrarea ca partid politic la data de 5 iunie 2012. Dosarul cuprindea 29.450 de semnaturi, stranse "chiar si la -10 de grade, cu nume, prenume si CNP", se preciza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Cererea de inregistrare juridica a Partidului Noua Republica a fost admisa pe 28 iunie, insa operatiunea de redactare a deciziei a fost intarziata peste termenele procedurale.

"Intarzierea cu care Tribunalul Bucuresti a transmis hotararea pronuntata nu poate fi considerata rezonabila, raportat la celeritatea care trebuie sa caracterizeze procedura de inscriere a unui partid politic", se mai spune in comunicat.

Problemele au continuat, decizia de inregistrare ca partid fiind atacata apoi de doua persoane.

"Demersul judiciar al acestor doua personaje este ilegitim, fara nicio acoperire legala, insa cu toate acestea ei sunt indreptatiti la o solutie din partea Curtii de Apel Bucuresti.

Situatia a devenit dramatica, deoarece dosarul cauzei nu a plecat inca de la prima instanta, Tribunalul Bucuresti, si nici nu avem motive sa credem ca va fi transferat foarte repede la instanta superioara, Curtea de Apel Bucuresti, pentru o urgenta solutionare", reclamau reprezentantii tinerei formatiuni politice.

Din aceste motive, Noua Republica nu a putut face parte oficial din Alianta Romania Dreapta, iar candidatii sai la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 au fost nevoiti sa se inscrie, formal, in PDL pentru a putea participa la alegeri.

#Noua Republica partid inregistrat, #Mihail Neamtu partid, #Noua Republica inregistrat tribunal , #Noua Republica
Comentarii
Poza Cob
Cob
rank 5
Cei la care le pasa de ROMANIA si nu de un partid, sa depuna cerere
Poza Ionica cel adevarat
Ionica cel adevarat
rank 5