Mihail Neamtu: Daca Basescu ar mai numi un premier PSD, acesta ar fi Ioan Rus

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 13:16
3887 citiri
Mihail Neamtu: Daca Basescu ar mai numi un premier PSD, acesta ar fi Ioan Rus

Presedintele Noii Republici, Mihail Neamtu, este de parere ca, daca presedintele Traian Basescu ar mai fi pus in situatia de a numi un premier de la PSD, acesta ar fi "cu siguranta" o persoana precum fostul ministru de Interne Ioan Rus.

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, liderul Noii Republici precizeaza ca "nici cu 50 la suta plus unu, Victor Ponta nu va mai fi premier".

"Actualul premier a declarat, recent, ca va fi, 'evident', premier, daca USL va castiga 50%+1 din mandate. Noua Republica il asigura pe Victor Ponta ca nici in acest caz - ipotetic - el nu va mai fi desemnat premier. Conform Constitutiei, dupa alegeri presedintele are doar obligatia de a consulta partidul care ar avea majoritatea absoluta. Nicidecum o eventuala alianta intre patru partide diferite", noteaza Mihail Neamtu pe pagina retelei de socializare.

Ponta: Cu siguranta Basescu ma va pune premier si la iarna

Acesta crede ca Traian Basescu "ar putea, foarte bine, sa desemneze un premier de la UNPR sau de la PNL".

"Chiar daca am presupune - pentru a derapa de la textul Constitutiei alaturi de copilotul Ponta, specializat in astfel de manevre - ca presedintele ar desemna un premier de la o eventuala alianta majoritara, nu este obligat in niciun fel sa desemneze pe cineva de la un partid anume din cadrul acelei aliante", a adaugat presedintele Noii Republici.

El a explicat ca, "pragmatic vordind", chiar daca ar exista o presiune efectiva ca presedintele Traian Basescu sa mai numeasca un premier de la PSD, "acesta nu poate fi Victor Ponta".

"Actualul lider de fatada al socialistilor este compromis grav pe plan intern si international. Izolarea economica si diplomatica a Romaniei s-ar adanci. In acest caz, premier ar fi desemnat cu siguranta, o persoana precum actualul lider de la Cluj, Ioan Rus", a conchis Mihail Neamtu.

Citește și:
MAE l-a chemat acasă pe ambasadorul român la Viena. Care este semnificația gestului
MAE l-a chemat acasă pe ambasadorul român la Viena. Care este semnificația gestului
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, vineri, că a chemat în ţară, pentru consultări, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Austria, Emil Hurezeanu, ”un gest...
Emil Boc: ”Austria este Rusia Uniunii Europene. Cum îți permiți să minți și să sfidezi realitatea în halul acesta”
Emil Boc: ”Austria este Rusia Uniunii Europene. Cum îți permiți să minți și să sfidezi realitatea în halul acesta”
Emil Boc, primarul Clujului, a catalogat Austria ca fiind ”Rusia Uniunii Europene” după ce țara a dat vot negativ pentru intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Cu toate...