Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mihail Vlasov, condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare

Joi, 18 Iunie 2015, ora 14:03
8216 citiri
Mihail Vlasov, condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare
Foto: Arhiva B1 Tv

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihail Vlasov a fost condamnat, joi, la 5 ani de inchisoare cu executare.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva, anunta televiziunile de stiri, astfel ca Vlasov se va prezenta in arestul politiei sau va fi ridicat de oamenii legii de acasa, pentru a fi dus la inchisoare.

Mihail Vlasov, condamnat la 4 ani de inchisoare

Pe 27 februarie, fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, insa decizia Curtii de Apel nu a fost definitiva, fiind astfel majorata de ICCJ.

Vlasov a fost arestat preventiv, pe 19 martie 2014, si apoi trimis in judecata pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca a cerut mita un milion de euro, de la un om de afaceri, din care a primit 200.000 de euro.

Vlasov, noi probleme in justitie - a fost trimis in judecata pentru dare de mita

Omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki l-a reclamat pe Mihail Vlasov la DNA, dupa ce acesta din urma i-ar fi cerut un milion de euro pentru a influenta o decizie a Curtii de Arbitraj, al carei prim-vicepresedinte era fiica sa, Vanda Vlasov.

Acesta i-ar fi cerut omului de afaceri o prima transa, iar procurorii DNA l-au prins in flagrant in timp ce primea 200.000 de euro mita, in incinta unui restaurant englezesc de la un hotel de lux din Capitala.

Flagrantul a fost organizat in data de 18 martie. In data de 9 aprilie, Mihail Vlasov a fost trimis in judecata, iar pe 24 aprilie instanta a decis sa inlocuiasca arestul preventiv cu masura arestului la domiciliu. Pe 30 august, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca fostul presedinte al Camerei de Comert sa fie pus sub control judiciar, ridicandu-se astfel masura arestului la domiciliu.

In varsta de 70 de ani, Vlasov este avocat de profesie si a fost deputat PNL. In 2012, el a fost reclamat la DNA pentru coruptie, de catre 12 presedinti de Camere de Comert din teritoriu, care au transmis catre DNA o plangere penala in care aratau ca Vlasov ar fi folosit discretionar fondurile Camerei de Comert.

Mihail Vlaslov a mai fost in atentia justitiei si in 2013, intr-un dosar de camatarie. Surse judiciare declarau atunci ca presedintele Camerei de Comert si Industie a Romaniei ar fi fost clientul unor clanuri de camatari, de la care ar fi imprumutat sume uriase de bani pentru jocuri de noroc.

Vlasov, stenograme cu Ponta, "Crin" si Blaga: Ponta e mare coarda, nu-i vreun prostanac

Numele lui Gorghiu si Ponta, in dosarul lui Mihail Vlasov

De asemenea, luni, Vlasov a fost trimis in judecata, de procurorii DNA, in stare de libertate, pentru infractiunea de dare de mita, dupa ce i-a cerut unui deputat (al minoritatilor nationale, Mircea Grosaru, decedat pe 3 februarie 2014 - n.red.), pe 26 februarie 2013, cand era presedinte al Colegiului de Conducere al CCIR, sa ii sustina interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului".

In acest dosar, au fost vehiculate si numele unor politicieni, precum copresedintele PNL Alina Gorghiu, audiata la DNA ca martor in luna februarie, si Victor Ponta, in timp ce numele premierului, al lui Vasile Blaga, al fostului ministru al Justitiei Mona Pivniceru si al lui Calin Popescu Tariceanu apar in stenograme din acest dosar.

F.N.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mihail Vlasov condamnat inchisoare, #Vlasov 5 ani inchisoare, #Vlasov inchisoare trafic de influenta , #arestat