Mihail Vlasov, condamnat la 4 ani de inchisoare

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 16:14
5619 citiri
Mihail Vlasov, condamnat la 4 ani de inchisoare
Foto: TVR1

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare.

Vlasov a fost arestat preventiv, pe 19 martie 2014, si apoi trimis in judecata pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca a cerut mita un milion de euro, de la un om de afaceri, din care a primit 200.000 de euro.

Vlasov catre instanta: Condamnati-ma, dar veti trai toata viata cu constiinta incarcata

Decizia de vineri a Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs, informeaza Realitatea Tv.

Urmeaza ca judecatorii sa prezinte motivarea condamnarii, iar procesul sa se mute la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa un eventual recurs al avocatilor.

Mihail Vlasov, seful Camerei de Comert si Industrie, arestat preventiv (Video)

Mihail Vlasov, eliberat din arest (Video)

Omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki l-a reclamat pe Mihail Vlasov la DNA, dupa ce acesta din urma i-ar fi cerut un milion de euro pentru a influenta o decizie a Curtii de Arbitraj, al carei prim-vicepresedinte era fiica sa, Vanda Vlasov.

Acesta i-ar fi cerut omului de afaceri o prima transa, iar procurorii DNA l-au prins in flagrant in timp ce primea 200.000 de euro mita, in incinta unui restaurant englezesc de la un hotel de lux din Capitala.

Flagrantul a fost organizat in data de 18 martie, iar Mihail Vlasov s-a aflat in arest preventiv din data de 19 martie, fiind cercetat pentru infractiunea de trafic de influenta. In data de 9 aprilie, Mihail Vlasov a fost trimis in judecata, iar pe 24 aprilie instanta a decis sa inlocuiasca arestul preventiv cu masura arestului la domiciliu.

Pe 30 august, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca fostul presedinte al Camerei de Comert sa fie pus sub control judiciar, ridicandu-se astfel masura arestului la domiciliu.

Mihail Vlasov isi poate parasi domiciliul - a fost pus sub control judiciar

In varsta de 70 de ani, Vlasov este avocat de profesie si a fost deputat PNL. In 2012, el a fost reclamat la DNA pentru coruptie, de catre 12 presedinti de Camere de Comert din teritoriu, care au transmis catre DNA o plangere penala in care aratau ca Vlasov ar fi folosit discretionar fondurile Camerei de Comert.

Mihail Vlaslov a mai fost in atentia justitiei si in 2013, intr-un dosar de camatarie. Surse judiciare declarau atunci ca presedintele Camerei de Comert si Industie a Romaniei ar fi fost clientul unor clanuri de camatari, de la care ar fi imprumutat sume uriase de bani pentru jocuri de noroc.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mihai Vlasov condamnat, #Mihail Vlasov inchisoare executare, #Mihail Vlasov Camera Comert, #Mihail Vlasov trafic influenta , #arestat