Mihail Vlasov ramane in arest

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 18:04
2081 citiri
Mihail Vlasov ramane in arest

Presedintele suspendat al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenta, ramane in arest, a decis definitiv, miercuri, instanta suprema, care a respins contestatia acestuia fata de masura preventiva.

Contestatia lui Vlasov fata de arestarea preventiva dispusa de Curtea de Apel Bucuresti a fost judecata in sedinta secreta.

Dupa ce judecatorul de drepturi si libertati a ramas in pronuntare in acest caz, unul dintre avocatii prezent la proces a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca un arbitru de la Curtea de Arbitraj "nu e functionar public" si nu poate fi subiectul activ al unei fapte de coruptie.

Mihail Vlasov, seful Camerei de Comert si Industrie, arestat preventiv (Video)

"Banii, am inteles eu, erau pentru o tranzactie cu o tipografie si era vorba de 500.000, nu de un milion, si trebuiau dati 200 prima data si 300 la termenul la care era dosarul", a aratat avocatul.

In final, instanta suprema a respins contestatia lui Vlasov, astfel ca acesta ramane in arest.

Pe de alta parte, una dintre fiicele presedintelui suspendat al CCIR, Vanda Vlasov, a declarat miercuri, dupa ce a fost audiata la DNA, in calitate de martor, in dosarulul tatalui ei, ca ideea conform careia ea ar fi pronuntat vreo solutie influentata de cineva este "o nemernicie".

Vanda Vlasov: Tata e arestat ilegal. Jocurile de noroc sunt o indeletnicire a nobilimii (Video)

"Am fost chemata ca martor, mi s-a adus la cunostinta ca pot sa nu declar nimic in calitate de ruda, de fiica. Am spus ca nu am nimic de ascuns, am jurat sa spun adevarul. Ideea ca eu vreodata am pronuntat vreo solutie intr-un dosar influentata de oricine altcineva sau chiar de tata este o nemernicie. Minciuna are picioare scurte, o sa se afle adevarul", a spus Vanda Vlasov, prim-vicepresedintele Curtii de Arbitraj Comercial International, care functioneaza pe langa CCIR.

Vanda Vlasov a mai spus, la iesirea din sediul DNA, ca arbitrii de la Curtea de Arbitraj nu sunt functionari publici, motiv pentru care tatal sau a fost arestat in mod ilegal.

"Curtea de Arbitraj nu are personalitate juridica. Incadrarea pe care i-au dat-o (lui Mihail Vlasov - n.red.) este de trafic de influenta. Influenta este exercitata asupra unui functionar public, deci, in cazul lui tata, s-ar fi exercitat o influenta asupra mea. Arbitrul nu este functionar public, deci tata, la acest moment, este arestat ilegal. Sa-i schimbe incadrarea juridica", a adaugat Vanda Vlasov.

Fiica lui Mihail Vlasov: Jocurile de noroc sunt o indeletnicire a nobilimii

Ea a tinut sa precizeze ca tatal ei "nu a pus mana pe bani", facand referire la flagrantul in urma careia procurorii l-au retinut pe Mihail Vlasov, pentru ca ar fi luat de la un om de afaceri 200.000 de euro.

Intrebata despre faptul ca Mihail Vlasov merge la cazinouri, Vanda Vlasov a spus ca tot ceea ce se spune despre tatal sau sunt "legende".

"Tata este un om extraordinar, este un mare jurist, dar asa este el, un om mai liber, un om mai rebel. La cazinou joaca si printul Albert. Jocurile de noroc sunt o indeletnicire a nobilimii", a subliniat Vanda Vlasov.

Mihail Vlasov, suspendat de la conducerea Camerei de Comert (Video)

Mihail Vlasov, interceptat cand cerea mita: Aveti banii? Merge baiatu' cu dumneavoastra! (Video)

Mihail Vlasov a fost denuntat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar in 18 martie a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, dupa ce ar fi primit de la acesta 200.000 de euro.

Presedintele CCIR, Mihail Vlasov, suspendat din functie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, in 19 martie, de Curtea de Apel Bucuresti, pentru trafic de influenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Mihail Vlasov arest, #Vlasov ramane arest, #Mihail Vlasov mita, #Mihail Vlasov trafic influenta, #Mihail Vlasov Camera de Comert , #arestat