Vlasov si-a recunoscut vinovatia, dar judecatorii nu vor sa-i fie micsorata pedeapsa

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 15:17
3950 citiri
Vlasov si-a recunoscut vinovatia, dar judecatorii nu vor sa-i fie micsorata pedeapsa
Foto: jurnalul.ro

Mihail Vlasov a recunoscut faptele de care este acuzat de procurori si a solicitat instantei sa fie judecat in procedura simplificata, astfel incat sa-i fie redusa pedeapsa, insa Curtea de Apel Bucuresti a decis marti sa-i respinga cererea.

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihail Vlasov si-a recunoscut vinovatia de la termenul din 16 septembrie si a solicitat instantei sa fie judecat prin procedura simplificata pentru infractiunile prezentate de procurori in rechizitoriul prin care a fost trimis in judecata.

De atunci, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au amanat de mai multe ori pronuntarea cu privire la aplicarea procedurii simplificate, care inseamna, intre altele, si reducerea pedepsei. Marti, instanta i-a respins cererea si a dispus ca Mihail Vlasov sa fie judecat in procedura normala.

Avocatul lui Vlasov a cerut, in urma deciziei instantei, administrarea de noi probe, dar si audierea unor martori.

Mihail Vlasov: Procurorii spun imbecilitati. Era mai bine in arest preventiv decat la domiciliu

Mihail Vlasov a spus ca vrea sa isi schimbe domiciliul din Iasi la Bucuresti, in conditiile in care saptamanal este nevoit sa mearga la politie pentru a respecta obligatiile stabilite in cadrul controlului judiciar.

El a precizat ca de doua ori pe saptamana trebuie sa fie prezent in Bucuresti pentru a da declaratii in fata procurorilor DNA, dar si pentru a se prezenta la procesul pe care il are la Curtea de Apel.

Urmatorul termen in acest dosar a fost stabilit de instanta in 28 octombrie, data la care se va stabili ce probe vor fi administrate, dar si martorii care vor fi audiati.

Mihail Vlasov este judecat sub control judiciar din 30 august, dupa ce, din 24 aprilie a fost arestat la domiciliu, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. Anterior, din 19 martie pana in 24 aprilie, Vlasov a fost arestat preventiv.

In luna iulie, Mihail Vlasov a cerut instantei sa nu mai execute arestul in Iasi, acolo unde isi are domiciliul, ci in Bucuresti, la locuinta uneia dintre fiicele sale, solicitarea fiind respinsa de judecatori ca nefondata. Tot atunci, Curtea de Apel Bucuresti i-a atras atentia lui Vlasov "sa aiba o atitudine civilizata in instanta", in caz contrar acesta urmand sa fie amendat.

Mihail Vlasov declara, tot in iulie, ca procurorii spun "numai imbelicitati" in dosarul in care il acuza de trafic de influenta, el adaugand ca in rechizitoriu s-au spus "numai minciuni" si ca Parchetul nu are legatura cu justitia.

"Nu am primit niciodata bani mita. Niciodata. (...) Nu e vorba de mita, e vorba de trafic de influenta. (...) Procurorii spun numai imbecilitati in dosarul meu. Parchetul nu are legatura cu justitia. Parchetul este o chestiune de instrumentare a cauzelor penale, parte din procedura", spunea Vlasov, dupa ce fusese audiat la Tribunalul Bucuresti, intr-un dosar de camatarie al clanurilor Caran si Duduianu.

Mihail Vlasov a fost denuntat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut, in 13 martie, un milion de euro. In 18 martie, Vlasov a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, dupa ce a primit de la omul de afaceri 200.000 de euro.

Intr-un alt dosar, Mihail Vlasov este urmarit penal pentru santaj, in aceeasi cauza fiind cercetata si fiica sa Vanda Vlasov. Mihail Vlasov este acuzat ca l-ar fi amenintat pe presedintele interimar al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, spunandu-i "ca nu este bine ce face" si ca nu ar vrea "sa sufere si copiii altuia".

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Mihail Vlasov recunoscut vinovatia apel, #Vlasov respins procedura simplificata, #Vlasov Curtea de Apel respins proces , #arestat
Comentarii
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5
Aproape ca il uitasem pe nobilul Vlasov. I-a ajuns funia la par?