Ziare.com

Mihail Vlasov, interceptat cand cerea mita: Aveti banii? Merge baiatu' cu dumneavoastra! (Video)

Luni, 24 Martie 2014, ora 21:38

   

Mihail Vlasov, interceptat cand cerea mita: Aveti banii? Merge baiatu' cu dumneavoastra! (Video)
Presedintele suspendat al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihail Vlasov a fost interceptat de procurorii DNA in timp ce cerea mita 200.000 euro de la un om de afaceri. Acesta si-a trimis pe soferul sa ia banii din masina denuntatorului.

Detalii despre acest caz apar in motivarea instantei prin care s-a dispus, saptamana trecuta, arestarea preventiva a lui Mihail Vlasov.

Potrivit probelor stranse de procurori, Mihail Vlasov a fost denuntat la DNA de omul de afaceri Petroczki Gheza Iosif, unul dintre jucatorii importanti in industria de tipar din Romania.

Impreuna cu un partener de afaceri, Petroczki Gheza Iosif avea pe rolul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, inca din anul 2013, un dosar de arbitraj, ce avea ca obiect pretentiile formulate de catre SC Infopressgroup SA.

Prin intermediul unui avocat, Petroczki Gheza Iosif a fost contactat de Mihail Vlasov, iar intre cei doi a avut loc o intalnire pe data de 13.3.2014, la sediul Curtii de Arbitraj, ocazie cu care Vlasov l-a intrebat pe omul de afaceri daca stie ca are proces, daca este constient ca il va pierde si ca va fi obligat sa plateasca suma de 4 milioane de euro, iar denuntatorul i-a replicat ca pretentiile reclamantului Infopressgroup SA sunt nefondate.

Vlasov i-a spus lui Petroczki Gheza Iosif ca "este putin important daca pretentiile reclamantilor sunt fondate sau nu", iar ideea este ca o sa fie "obligat la plata a 4 milioane de euro", sens in care omul de afaceri a fost intrebat daca doreste sa castige procesul si daca da, atunci daca e "dispus sa contribuie".

Anchetatorii sustin ca acesta a fost momentul in care denuntatorul a inteles clar ca, in fapt, i se solicita o suma de bani, daca doreste sa castige procesul.

Petroczki Gheza Iosif i-a replicat ca nu are decat suma solicitata prin cererea reconventionala depusa la instanta, insa pentru castigarea procesului Vlasov i-a solicitat direct 1.000.000 euro.

Fost sef din cadrul Camerei de Comert: Ce s-a intamplat cu Vlasov era un final previzibil

Procurorii mai arata ca insistentele lui Vlasov au fost clare, acesta impunandu-i practic lui Petroczki Gheza Iosif sa-i promita o prima transa 500.000 de euro, ce trebuiau remisi imediat, pentru ca, mai apoi, sa procedeze la o intelegere, constand in aceea ca, pana la termenul din 19.03.2014, sa-i achite 200.000 de euro, urmand sa primeasca mai multe termene apoi, pentru a achita intreaga suma de 1.000.000 de euro.

Din discutiile purtate, Petroczki Gheza Iosif a inteles ca Vlasov ar avea influenta asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

La data de 18.03.2014, in jurul orei 20:00, Vlasov s-a intalnit cu Petroczki Gheza Iosif in incinta restaurantului englezesc din Hotelul Hilton.

Vlasov era insotit de prietenul si soferul sau, Onofrei Adrian Ioan, caruia ii spusese ca merge la un meci de fotbal. In realitate, Vlasov i-a spus sa opreasca autoturismul la restaurantul Hotelului Hilton, pentru "a avea o discutie" cu o persoana despre care spunea el ca insista sa stea de vorba.

Dupa o scurta discutie intre Vlasov si Petroczki Gheza Iosif, aflati la mese alaturate, soferul l-a insotit pe omul de afaceri la masina acestuia, unde a primit o punga de culoare rosie, in care se aflau 200.000 de euro pe care a dus-o apoi la masina lui Vlasov, moment in care au intervenit procurorii.

Anchetatorii au ca proba o convorbire ambientala purtata intre Vlasov si Petroczki Gheza Iosif

Vlasov Mihail: Aveti banii la dumneavoastra?

Petroczki Gheza Iosif: Da. E afara. Ii am in masina.

Vlasov Mihail: La masina, nu? Merge baiatu' cu dumneavoastra. Sa plecam acuma...
Petroczki Gheza Iosif: Da, bine.

Vlasov Mihail: Merge cu mine... merge baiatul ala cu dumneavoastra.
Petroczki Gheza Iosif: Bine.

Vlasov Mihail: Si ne mai intalnim doar data viitoare. Nu vorbim la telefon, nu mai dati telefon nici cu... [neinteligibil]... niciodata, da?
Petroczki Gheza Iosif: Bine.

Vlasov Mihail: Bine domnu...
Vlasov Mihail: Si astepti la... [neinteligibil]... Te duci fix la masina si vin si eu la masina.

Onofrei Adrian Ioan: Da, da.

***

Vlasov Mihail: Daca veniti prima data cu aia doua sute, no.
Vlasov Mihail: Vorbim de... vorbim de jumatate din bani. Vorbim de jumatate, deja. Transa asta si diferenta de trei sute la termenu' viitor.
Petroczki Gheza Iosif: Deci, inca trei sute, termenu' viitor?

Vlasov Mihail: A?
Petroczki Gheza Iosif: Deci... inca trei sute la termenu' viitor?

Vlasov Mihail: La termenu' viitor, da!
Vlasov Mihail: Normal. Dumneavoastra o vedeti de... ca si cum noi nu ne-am discutat nimic. Dumneavoastra va vedeti in mod normal... [neinteligibil]... o continuare. Cand o sa vina sorocul pronuntarii o sa... [neinteligibil]... Asta-i... asta-i singura, asta e ceea ce trebuie sa se intample, asta se va intampla.

Vlasov a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercurea trecuta, decizia fiind luata de judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti. El a fost retinut pentru 24 de ore cu o zi in urma, fiind acuzat de trafic de influenta.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 5677 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

am gresit. 17 070

z pct.com

 
 

Concluzia?!

Cand ceri ungurului mita, el te toarna, nu ezita!!
Cu romanu' e la fel, te toarna urgent si el!
Deci, ca sa n'ajungi la ocna, si sa ramai om cinstit,
Nu primi, si nu pretinde! Mita-i lucru imputzit!

 

Si deci asta

a fost Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei Urmatorul...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor