România-Belgia: duel între cei mai rapizi fotbalişti de la această competiţie, Valentin Mihăilă şi Jeremy Doku

Miercuri, 19 Iunie 2024, ora 19:01
1556 citiri
România-Belgia: duel între cei mai rapizi fotbalişti de la această competiţie, Valentin Mihăilă şi Jeremy Doku
Valentin Mihaila. FOTO: Parma Calcio 1913

Meciul România - Belgia, care va avea loc sâmbătă la EURO 2024, va aduce poate un duel între cei mai rapizi fotbalişti de la această competiţie, Valentin Mihăilă şi Jeremy Doku, scrie miercuri site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF.

Valentin Mihăilă şi Jeremy Doku, două extreme tinere, au depăşit viteza de 35 km/h în primele partide din faza grupelor. România a surclasat Ucraina, scor 3-0, iar Belgia a cedat suprinzător în faţa Slovaciei (0-1).

Mihăilă a fost până acum cel mai rapid jucător la EURO 2024, atingând viteza de 35,9 km/h, fiind urmat chiar de Jeremy Doku şi de danezul Rasmus Hojlund, cu 35,3 km/h, potrivit UEFA. Vedeta franceză Kylian Mbappe a atins viteza de 35,2 km/h în meciul cu Austria.

Dincolo de viteză, rămâne de văzut care jucător va avea un impact mai mare în jocul echipei sale, notează RTBF.

În victoria cu Ucraina, Mihăilă a fost folosit 28 de minute, perioadă în care a atins de 16 ori mingea, a trimis şase pase (66,7% reuşite) şi a fost faultat o dată. Internaţionalul român, care evoluează la Parma, ce a încheiat pe primul loc Serie B, a reuşit trei din cele şase driblinguri pe care le-a încercat şi a recuperat trei baloane.

Doku a pierdut 13 mingi în meciul cu Slovacia, iar o greşeală comisă de el a dus la singurul gol al partidei. Fotbalistul lui Manchester City s-a descurcat destul de bine în ce priveşte alte aspecte ale jocului său. În 84 de minute, el a atins de 39 de ori mingea, a trimis 21 de pase (76,2% reuşite) şi a şutat o dată. El este jucătorul care a atins de cele mai multe ori mingea în careul advers (12 baloane). De asemenea, Doku a reuşit şase din cele zece driblinguri încercate (cele mai multe în rândul tuturor echipelor în prima fază a grupelor la EURO 2024) şi a câştigat şase din cele 12 dueluri pe care le-a avut.

Locul României este în Schengen, susține cu tărie un înalt oficial european cu origini româno-moldovenești. "Trebuie să înceteze controalele"
Locul României este în Schengen, susține cu tărie un înalt oficial european cu origini româno-moldovenești. "Trebuie să înceteze controalele"
Locul României este în Schengen şi-a exprimat convingerea miercuri, 24 iulie, vicepremierul luxemburghez Xavier Bettel, care a susținut și că "trebuie să înceteze controalele" la...
Piața creditelor din România, creștere semnificativă în iunie 2024. Cea mai bună lună din ultimii doi ani
Piața creditelor din România, creștere semnificativă în iunie 2024. Cea mai bună lună din ultimii doi ani
În iunie 2024, piața creditelor din România a înregistrat o creștere semnificativă, atât în sectorul firmelor, cât și al ipotecarelor, marcând cea mai bună lună din ultimii aproape doi...
#Mihaila, #Romania , #Euro 2024
  1. Noua Zeelandă - Africa de Sud, prima confruntare-șoc la Jocurile Olimpice, la rugby. Echipa care tremură pentru calificare
  2. Dublă dramatică pentru echipa lui Răzvan Lucescu în Liga Campionilor. Cum s-a încheiat primul meci
  3. Un nou dezastru pentru Ucraina, după eșecul cu România de la Euro 2024. Ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice
  4. Rapid și-a luat portar de la Celtic Glasgow: "Îmi plac provocările! Suporterii sunt extraordinari"
  5. David Popovici, interviu sincer înaintea Jocurilor Olimpice: "Acum mă cunosc 10 din 10 români"
  6. Decizie halucinantă la Jocurile Olimpice, cu românul Hațegan în cabina VAR. Rezultatul meciului Argentina - Maroc a fost schimbat după 2 ore de arbitrajul video VIDEO
  7. Motivul pentru care un mare atlet al Franței va purta fustă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice: ”Dacă femeile au dreptul...”
  8. Lovitură pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Liderul mondial și-a anunțat retragerea
  9. CSO Voluntari și Dinamo și-au afat adversarele din European North Basketball League
  10. Ivan Patzaichin, eroul unui documentar difuzat de Televiziunea Română