Calimente: Monica Macovei sa nu vorbeasca de moralitate. E prietena cu sticla

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 14:22
8910 citiri
Calimente: Monica Macovei sa nu vorbeasca de moralitate. E prietena cu sticla

Deputatul PNL Mihaita Calimente o ataca dur pe Monica Macovei, initiatoarea criteriilor de integritate pe care trebuie sa le respecte candidatii Aliantei Romania Dreapta. El afirma ca Monica Macovei nu poate sa-i judece pe altii in functie de moralitate, intrucat a fost "procuroare" si e "prietena cu sticla".

"Monica Macovei este cel mai putin indreptatita sa judece pe criterii de moralitate, avand in vedere trecutul si prezentul ei. Ma refer la faptul ca a fost procuroare, apoi tot ce a facut in ultima vreme a fost in defavoarea Romaniei, faptul ca mai e si prietena cu sticla. Ce incredere pot eu sa am intr-o doamna care sufera de grave accese de isterie?", a declarat deputatul PNL pentru Ziare.com.

Mai mult decat atat, Calimente crede ca criteriile de integritate nu au cum sa fie respectate, intrucat "jumatate dintre parlamentarii PDL sunt talhari si jumatate sunt lotri". El a exemplificat cu situatia de la Arad, unde se afla colegiul pe care il reprezinta in Parlament.

"Toti cei sapte parlamentari PDL de la Arad, printre care si Igas (Traian Igas, senator PDL, fost ministru de Interne - n.r.), cand au inceput activitatea parlamentara nu aveau lacrimi sa planga, iar acum nu mai pot de case, de masini si de terenuri.

In fata unei analize serioase nu-si vor putea demonstra averea pe care si-au construit-o in opt sau in patru ani de cand sunt parlamentari, ca n-au cum. Pentru ca-i cunosc de cand au venit in politica. Si asa cum domnul Falca (Gheorghe Falca, primarul Aradului - n.r.) a venit cu o punga de un leu si cu hainele de pe el, la fel au venit si astia. Vin saraci de la tara si acum nu mai pot de fite. Si atunci despre ce criterii de moralitate vorbim? La Partidul Democrat nu e cazul", a concluzionat deputatul Calimente.

Macovei: Votez doar pentru cei ce indeplinesc criteriile de integritate

Toti candidatii pentru Parlament ai Aliantei Romania Dreapta vor trebui sa fie validati de o Comisie de Etica, condusa de europarlamentarul PDL Monica Macovei. Candidatii vor trebui sa indeplineasca 12 criterii de integritate, fiind sanctionate traseismul politic, arestarea preventiva, condamnarea penala sau suspiciunea de coruptie.

"Stim ca este mult de munca cu selectarea candidatilor, insa ne-am impus aceste criterii pentru ca dorim sa schimbam in mai bine clasa politica din Romania. Vor fi, cu siguranta, incercari de compromitere ori decredibilizare a activitatii Comisiei, pentru ca USL nu are nici criterii de integritate si nici Comisie de verificare a acestor criterii. Vom rezista si acestui asalt", a declarat, duminica, Monica Macovei.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...