Motivul pentru care italienii jubilează după turul sferturilor Ligii Campionilor la fotbal

Duminica, 16 Aprilie 2023, ora 22:46
2148 citiri
Motivul pentru care italienii jubilează după turul sferturilor Ligii Campionilor la fotbal
Milan- Napoli a fost 1-0 FOTO Facebook

Manchester CityBayern Munchen 3-0, Benfica – Inter Milano 0-2, Real Madrid- Chelsea 2-0 și Milan - Napoli 1-0 sunt primele rezultate din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, rezultate care oferă o perspectivă strălucitoare fotbalului italian.

De ce? Pentru că, în virtutea împerecherii dictate de tabloul competiției, în semifinale, echipa care se va califica mai departe după dubla Benfica – Inter va da piept cu învingătoarea din duelul Milan – Napoli.

Asta înseamnă că, în mod normal, dacă Inter nu provoacă vreun auto-cataclism pe teren propriu, în returul cu Benfica, vom avea o semifinală italiană și implicit o finalistă din Serie A.

Mai mult decât atât, italienii, oricare ar fi ei, vor evita și una dintre Manchester City, Real Madrid ori, mai puțin probabil Bayern Munchen sau Chelsea, echipe cotate ca favorite.

Pentru italieni e măgulitor acest lucru, deoarece n-au mai fost în finala Ligii Campionilor din 2017, când Juventus a pierdut clar în fața celor de la Real Madrid, scor 1-4. Iar ultima dată când Italia a dat o câștigătoare a celei mai importante competiții europene inter-cluburi a fost în 2010, an în care Mourinho și Cristi Chivu au bătut pe Bayern Munchen în finală.

De-a lungul timpului, cumulând ceea ce s-a întâmplat în Cupa Campionilor Europeni și în Liga Campionilor, Italia a adunat 12 trofee, fiind pe locul trei într-un clasament all-time pe țări, după Spania (19) și Anglia (14).

Doar trei echipe din Italia au câștigat trofeul - Milan (7), Inter Milano (3), Juventus (2), în vreme ce Roma, Fiorentina și Sampdoria au câte o finală pierdută. Așadar, în contextul în care Napoli, lider detașat în Serie A, ar elimina pe AC Milan și, ulterior pe Inter, am asista la o nouă premieră, adică prezența fostei echipe a lui Maradona într-o finală de Liga Campionilor. Bonus, chiar în anul în care, aproape sigur, titlul național va poposi în orașul de lângă Vezuviu, după 33 de ani.

Finala Ligii Campionilor, ediția 2022-2023, este programată la Istanbul, la 10 iunie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Meci fabulos în semifinala Cupei Angliei. Ce-a pățit Manchester United, după ce a condus cu 3-0 contra unei echipe din liga a doua
Meci fabulos în semifinala Cupei Angliei. Ce-a pățit Manchester United, după ce a condus cu 3-0 contra unei echipe din liga a doua
Echipa engleză Manchester United s-a calificat în finala Cupei Angliei, după ce a învins-o la lovituri de departajare pe divizionara secundă Coventry City, scor 4-2. În timpul regulamentar,...
Maghiarul care a depășit toate așteptările la ATP Țiriac Open. Cu cine va juca finala
Maghiarul care a depășit toate așteptările la ATP Țiriac Open. Cu cine va juca finala
Jucătorul argentinian de tenis Mariano Navone şi jucătorul maghiar Marton Fucsovics s-au calificat sâmbătă în finala turneului ATP 250 Ţiriac Open, de la Bucureşti. Argentinianul...
#milan, #napoli, #italieni, #finala, #Liga Campionilor, #meciuri , #stiri fotbal