Antivacciniștii în delir după ce un miliardar chinez licitează online „spermă nevaccinată”: „Este noul aur alb”

Sambata, 01 Aprilie 2023, ora 08:27
6884 citiri
Antivacciniștii în delir după ce un miliardar chinez licitează online „spermă nevaccinată”: „Este noul aur alb”
Miliardarul susține că proiectul său ar „salva umanitatea” FOTO Captură Video

Un miliardar chinez aflat în exil organizează o licitaţie online de „spermă nevaccinată”, pe care anti-vacciniştii îl prezintă drept „viitorul Bitcoin”, relatează AFP.

Ideea că sperma bărbaţilor care nu au primit o injecţie împotriva Covid-19 va fi în curând la mare căutare îşi are originea în teoriile conspiraţiei, care susţin, fără nicio dovadă, că vaccinurile provoacă sterilitate.

Guo Wengui, al cărui exil de aur în Statele Unite a fost perturbat de arestarea sa la mijlocul lunii martie pentru presupusă fraudă, plănuieşte să organizeze aceste licitaţii în iunie pe reţeaua de socializare conservatoare Gettr.

„Sperma şi ovulele de la camarzii noştri de luptă vor fi licitate pe platforma noastră Gettr între 1 şi 6 iunie”, a anunţat Guo în februarie.

Vânat de China, unde este acuzat de fraudă financiară, magnatul este apropiat de fostul consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon.

- „Salvaţi umanitatea” -

Guo Wengui susţine că are în stoc aproape 6.000 de ovule şi „câteva milioane de spermatozoizi” de la donatori nevaccinaţi.

Acest nou tip de licitaţie va include şi „propria mea spermă, desigur”, a spus el.

Dar arestarea lui i-ar putea strica planurile. Magnatul este acuzat că a orchestrat o fraudă complexă pentru a extorca peste 1 miliard de dolari de la mii de oameni care îl urmăresc online.

Indiferent dacă au loc sau nu aceste licitaţii, ele au făcut deja furori pe Gettr, fanii miliardarului văzând în asta o oportunitate de a „salva viitorul umanităţii” sau asigurând că sperma bărbaţilor nevaccinaţi este „viitorul Bitcoin”.

„Aceste licitaţii se bazează, în sens mai larg, pe argumente false că vaccinurile împotriva Covid-19 au afectat fertilitatea”, a declarat pentru AFP John Gregory, de la NewsGuard.

„Autorii de dezinformări despre vaccinuri propagă această afirmaţie, în ciuda numeroaselor studii medicale care arată că vaccinurile nu au un impact negativ asupra fertilităţii masculine şi feminine.”

Teze care l-au convins totuşi pe Guo Wengui, cunoscut şi sub numele de Miles Guo.

Lobby-ul opus Partidului Comunist Chinez pe care l-a fondat împreună cu Steve Bannon, Noul Stat Federal Chinez (NFSC), a transmis, de asemenea, în mod repetat informaţii false, de exemplu, calificând vaccinurile drept „arme biochimice”.

Întrebările AFP către Gettr şi un purtător de cuvânt al NFSC au rămas fără răspuns.

Platforma, care se confruntă cu probleme, intenţionează să-şi găsească salvarea devenind o piaţă online pentru sperma de la bărbaţi nevaccinaţi, potrivit revistei Rolling Stone.

Ambiţii întâmpinate cu scepticism pe plan intern. Angajaţii Gettr au menţionat în special restricţiile legale privind vânzarea de spermă în alte ţări, potrivit presei.

Guo Wengui nu a specificat cum va fi testat sau livrat lichidul seminal. Dar a promis că va folosi „metode ştiinţifice” şi că va cere o scrisoare de la un avocat care să ateste că donatorul nu a fost vaccinat.

Proiectul face parte din aşa-numita mişcare „sânge pur”, care susţine în mod fals că vaccinul Covid-19 contaminează organismul.

Cei care cred în ea evită aşadar cu orice preţ transfuziile de sânge ale persoanelor vaccinate - dar şi spermatozoizii acestora, sau chiar laptele matern.

Aceste teorii au un potenţial profitabil, ceea ce a stârnit interesul unor activişti anti-vaccin.

Sperma masculină nevaccinată a fost chiar numită „noul aur alb” de către un utilizator entuziast al Gettr.

Căni şi tricouri cu „sperma nevaccinată disponibilă” pot fi achiziţionate şi de pe Amazon şi eBay.

Potrivit expertului John Gregory, „aceste licitaţii urmează un model binecunoscut, în care oamenii care răspândesc dezinformări anti-vaccin vând produse pentru a profita de pe urma afirmaţiilor lor false”.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#miliardar chinez, #antivaccinisti, #frauda SUA , #SUA