Unul dintre cei mai mari escroci din lume a primit peste 11 ani de închisoare. Cum păcălea victimele "Miliardarul Gucci Master"

Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 13:23
4143 citiri
Unul dintre cei mai mari escroci din lume a primit peste 11 ani de închisoare. Cum păcălea victimele "Miliardarul Gucci Master"
Ramon Abbas, alias Hushpuppi FOTO: Instagram

Hushpuppi, influencer cu aproape 3 milioane de urmăritori pe Instagram, a fost condamnat la peste 11 ani de închisoare în SUA pentru implicarea într-un sindicat internațional de fraudă, scrie observatornews.ro.

"Miliardarul Gucci Master" va avea de plătit şi peste 1.700.000 de dolari, sumă ce reprezintă banii furaţi de la victime.

Hushpuppi, pe numele lui real Ramon Abbas, și-a etalat stilul de viață extravagant pe pagina sa de Instagram, care a avut 2,8 milioane de urmăritori până să fie dezactivată.

Judecătorul din Los Angeles i-a ordonat să plătească 1.732.841 de dolari, pentru ca cele două victime ale fraudei să-şi recupereze banii.

Abbas își va ispăși pedeapsa de 135 de luni într-o închisoare federală.

În 2021, Abbas a pledat vinovat pentru spălare de bani.

Abbas a recunoscut că a încercat să fure mai mult de 1,1 milioane de dolari de la cineva care dorea să finanțeze o nouă școală pentru copii în Qatar, potrivit documentelor judecătorești din California.

Escrocul și-a păcălit victima să furnizeze fonduri pentru școală „jucând rolul oficialilor unei bănci și creând un site web fals”, potrivit unei declarații a procurorului american în exercițiu, Tracy Wilkinson, pe site-ul web al Departamentului de Justiție al SUA. Se presupune că au fost implicați și alți suspecți.

Abbas a recunoscut, de asemenea, „mai multe alte scheme de compromis cibernetice și de afaceri prin e-mail care au cauzat în mod cumulativ pierderi de peste 24 de milioane de dolari”, a spus Departamentul de Justiție al SUA.

"Ramon Abbas a vizat atât victime din America, cât și internaționale, devenind unul dintre cei mai prolifici spălători de bani din lume", a declarat Don Alway, directorul adjunct responsabil al Biroului FBI din Los Angeles, într-un document judiciar.

"Abbas și-a folosit platformele de socializare pentru a câștiga notorietate și pentru a se lăuda cu bogăția imensă pe care a dobândit-o prin efectuarea de escrocherii de compromis prin e-mailuri de afaceri, furturi de bănci online și alte fraude cibernetice care au distrus financiar zeci de victime și au oferit asistență regimului nord-coreean".

Abbas și-a cerut scuze pentru crimele sale judecătorului Otis D Wright într-o notă scrisă de mână, spunând că își va folosi fondurile personale pentru a-și plăti victimele. El a mai spus că a câștigat doar 300.000 de dolari din crima pentru care a fost judecat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul "Rust", a fost condamnată luni la un an şi jumătate de închisoare pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost...
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
#miliardar, #condamnare, #inchisoare, #SUA, #Escrocherie, #lume , #SUA
Comentarii
T
Tifara
rank 5
Acesta-i fratele lui George Floyd?