Miliardarul care a locuit în aceeași casă timp de 70 de ani: Oamenii bogați care construiesc „case foarte sofisticate” devin „mai puțin fericiți”

Sambata, 02 Decembrie 2023, ora 21:44
5736 citiri
Miliardarul care a locuit în aceeași casă timp de 70 de ani: Oamenii bogați care construiesc „case foarte sofisticate” devin „mai puțin fericiți”
Vilă luxoasă FOTO Pixabay

Charlie Munger, investitor miliardar și partener de afaceri de lungă durată al lui Warren Buffett, a murit marți, 28 noiembrie, la vârsta de 99 de ani.

El filmase anterior un interviu amplu cu Becky Quick de la CNBC, care a fost difuzat joi seara, în care a discutat motivația sa pentru a locui în aceeași casă din California în ultimii 70 de ani.

„[Buffett și cu mine] suntem destul de deștepți să fim atenți la prietenii noștri care s-au îmbogățit și și-au construit aceste case foarte sofisticate”, a spus Munger. „Și aș spune că în aproape fiecare caz, acestea îi fac pe oameni mai puțin fericiți, nu mai fericiți”.

O „casă de bază” are utilitate, a spus Munger, observând că o casă mai mare ar putea ajuta la primirea unui număr mai mare de persoane - dar cam atât. „Este ceva foarte costisitor și nu îți face atât de mult bine”.

Un alt dezavantaj al deținerii unei mega-vile, a adăugat el: o astfel de demonstrație ostentativă a bogăției ar putea strica copiii, încurajându-i să „trăiască în stil grandios”. Munger avea nouă copii din două căsătorii, inclusiv doi fii vitregi și un fiu care a murit de leucemie la vârsta de 9 ani.

„[Buffett și cu mine] am luat în considerare amândoi case mai mari și mai bune”, a spus Munger.

„Aveam un număr mare de copii, deci era chiar justificat. Și totuși am decis să nu trăiesc o viață în care să par ca Ducele de Westchester sau ceva de genul. Am vrut să evit asta. Am făcut-o intenționat ... Nu am crezut că ar fi bine pentru copii”.

Așa cum a sugerat Munger, și Buffett trăiește într-un mod similar: miliardarul în vârstă de 93 de ani și-a cumpărat casa din Omaha, Nebraska, pentru 31.500 de dolari în 1958 și a locuit acolo de atunci.

Calitatea vieții lui Buffett „ar fi mai proastă dacă ar avea șase sau opt case”, a spus el, se pare, la adunarea acționarilor Berkshire Hathaway din 2014.

Munger a predicat adesea meritele traiului modest, dând sfaturi precum „nu fi invidios” și „nu cheltui mai mult decât îți intră”.

În interviul difuzat joi, el și-a atribuit succesul și longevitatea unui simț îndelungat al prudenței și unei abilități de „a evita toate modurile obișnuite de a eșua”.

„Evitați nebunia cu orice preț”, a spus Munger. „Nebunia este mult mai frecventă decât crezi. Este ușor să aluneci în nebunie. Doar evit-o, evit-o, evit-o.”

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Mesajul de încurajare trimis Regelui Charles de un copil, care l-a făcut fericit pe monarhul britanic
Mesajul de încurajare trimis Regelui Charles de un copil, care l-a făcut fericit pe monarhul britanic
Regele Charles a fost fotografiat chicotind în timp ce citea miile de cărți poștale cu mesaje de însănătoșire, care au ajuns în Palatul Buckingham după ce a primit diagnosticul de cancer....
Fenomenul bogaților care se cred săraci. Ce accentuează senzația de insuficiență în ciuda banilor pe care îi au
Fenomenul bogaților care se cred săraci. Ce accentuează senzația de insuficiență în ciuda banilor pe care îi au
Într-un raport realizat de Bloomberg au fost aduse în prim plan realitățile financiare subtile ale "bogaților obișnuiți" din America. În ciuda câștigurilor semnificative peste media...
#miliardar, #aceeasi casa, #70 de ani, #bogati, #case sofisticate, #fericire , #stiri magazin