O tânără milionară a decis să-și doneze averea pentru o lume mai echitabilă: „Ies din acest ghetou dinastic al celor bogaţi”

Miercuri, 19 Iunie 2024, ora 12:47
2966 citiri
O tânără milionară a decis să-și doneze averea pentru o lume mai echitabilă: „Ies din acest ghetou dinastic al celor bogaţi”
Marlene Engelhorn Foto: Captură video/YouTube/Bosetti will reden!

O tânără milionară din Austria a anunțat că își va împărți moștenirea de 25 de milioane de euro către mai mult de 70 de organizații alese de un grup de 50 de persoane.

Marlene Engelhorn care este și o militantă pentru o bună impozitare a persoanelor foarte bogate donează acești bani pentru mediu, sănătate, ajutor pentru solicitanții de azil și pentru lupta împotriva inegalităților, informează AFP și Agerpres, conform stiripesurse.ro.

„Aceste iniţiative au o misiune comună: să lucreze pentru o societate mai echitabilă (...) şi să îi sprijine pe cei care sunt victime ale discriminării” a declarat Alexandra Wang, care a condus proiectul, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc marţi, 18 iunie, la Viena.

De asemenea, alături de Wang, membrii „Bunului Consiliu pentru Redistribuire” sunt de părere că acest proiect este o „o provocare incitantă”, dar și un frumos „exerciţiu de democraţie” ce este bazat pe „consens”.

Pentru acest proiect au fost aleși 50 de cetățeni prin tragere la sorți ca să facă parte din Consiliu.

Kyrillos Gadalla, cel mai tânăr membru, în vârstă de 17 ani a spus că „învăţat multe lucruri” de la celelalte persoane, din alte generații, iar cel mai vârstnic membru are 85 de ani.

Astfel, 77 de organizații vor primi finanțări ce încep de la 40.000 de euro și pot ajunge până la 1,6 milioane de euro.

Tânăra milionară, Marlene Engelhorn care nu a fost prezentă marți, 18 iunie, la conferința de presă a fost implicată doar la începutul proiectului.„Ea ne-a acordat încrederea sa, iar noi am fost complet liberi în alegerile noastre”, a spus un membru din Consiliu.

Engelhorn, care este descendentă a lui Friedrich Engelhorn, fondatorul gigantului german al industriei chimice BASF, a informat în luna ianuarie că va dona 25 de milioane de euro, mai exact 90% din moștenirea sa, ca să evidențieze eșecul guvernelor în ceea ce privește abordare inegalităților ce sunt din ce în mai evidente.

Milionara în vârstă de 32 de ani, descendentă a lui Friedrich Engelhorn, fondatorul gigantului german al industriei chimice BASF, a anunţat în ianuarie că va dona suma de 25 de milioane de euro, adică 90% din moştenirea sa, pentru a denunţa "eşecul" guvernelor de ceea ce priveşte abordarea inegalităţilor devenite din ce în ce mai flagrante.

„Am moştenit o avere şi, prin urmare, o anumită putere, fără să fi făcut niciodată ceva pentru a merita acest lucru. Iar statul nici măcar nu vrea ca eu să plătesc impozitul pe moştenire", a spus tânăra la începutul anului.

După ce-și va dona 90% din avere, fosta studentă la literatură germană va fi nevoită să-ți găsească un loc de muncă.

„Ies din acest ghetou dinastic al celor bogaţi”, a mai spus Engelhorn adăugând că nu-ți regretă alegerea.

Vaccinul împotriva HIV a fost în sfârșit descoperit. Două injecții pe an oferă o protecție de 100% STUDIU
Vaccinul împotriva HIV a fost în sfârșit descoperit. Două injecții pe an oferă o protecție de 100% STUDIU
Conform rezultatelor unui studiu publicat miercuri, 24 iulie, injecțiile bianuale utilizate pentru tratarea SIDA au fost 100% eficiente în prevenirea noilor infecții la femei, scrie Associated...
Țara europeană care a luat măsuri urgente pentru salvarea hanurilor de țară. Cum funcționează metoda „Schnitzel Bonus”
Țara europeană care a luat măsuri urgente pentru salvarea hanurilor de țară. Cum funcționează metoda „Schnitzel Bonus”
Austria a recurs la o metodă unică de ajutor pentru hanurile din mediul rural, astfel încât să poată face față cheltuielilor. Astfel, guvernul de la Viena a introdus „Schnitzel Bonus”....
#milionara, #Austria, #donarea, #avere, #organizatii, #mediu, #sanatate, #solicitanti azil, #bani bogati, #impozite bogati , #stiri magazin
  1. Vaccinul împotriva HIV a fost în sfârșit descoperit. Două injecții pe an oferă o protecție de 100% STUDIU
  2. Ora la care nu este deloc indicat să mănânci pepene roșu. Avertismentul specialiștilor
  3. Peștele care îți scade colesterolul și te ferește de infarct! Este cel mai sănătos dintre toți!
  4. Emoționant: Ce face Leonard Doroftei de fiecare dată, cu lacrimi în ochi, atunci când vine în România. Boxerul s-a mutat în Canada, „gonit" de politicieni VIDEO
  5. Cum poți slăbi foarte ușor vara. Alimentul care te poate ajuta să ai o siluetă de vis la plajă
  6. Supărarea unui român care a plătit 2.000 de euro la all-inclusive: ”Niște ciuperci de paie uscate, practic sunt degeaba”
  7. Cum și-a ratat vacanța o româncă care a plătit cazarea la un hotel inexistent. Poliția a deschis o anchetă
  8. O incredibilă imagine cu o galaxie, surprinsă de un fotograf român. Sistemul solar se află la milioane de ani lumină
  9. Surpriza de care a avut parte un român într-o vacanță „all inclusive” în Turcia. Cât l-a costat experiența de lux
  10. Plângere penală pe numele Laurei Lavric după un scandal la o nuntă. Cântăreața și-ar fi lovit un coleg de breaslă