Tânărul militar român admis la Academia Militară Navală a SUA: ”Sunt pregătit să reprezint România”

Autor: N.G.
Vineri, 09 Iunie 2023, ora 16:55
2429 citiri
Tânărul militar român admis la Academia Militară Navală a SUA: ”Sunt pregătit să reprezint România”
Daniel Popa va studia la Academia Navală a SUA FOTO Colegiul Militar Alba Iulia

Un absolvent al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia își va continua pregătirea pentru viitoarea carieră de ofițer într-una dintre cele mai prestigioase academii a SUA, Academia Militară Navală – The United States Naval Academy.

Daniel Popa este al zecelea absolvent al Colegiului din Alba Iulia care ajunge în instituții de renume din Statele Unite ale Americii și primul la Academia Militară Navală a SUA. Trei absolvenți au ajuns la Academia Forțelor Aeriene din Colorado Springs, iar șase la Academia Militară „West Point”.

Potrivit unui comunicat al instituției de învățământ, în toți cei patru ani de liceu, Daniel s-a remarcat prin seriozitate, modestie, ambiție, muncă asiduă și implicare în diverse activități. Pregătirea serioasă și experiența acumulată i-au adus numeroase premii și distincții atât la olimpiadele și concursurile școlare, cât și la concursuri internaționale.

În ultimul an de liceu, Daniel Popa a deținut gradul onorific de plutonier major, al doilea ca importanță între gradele onorifice acordate elevilor din colegiile naționale militare. Pe parcursul celor patru ani petrecuți în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, tânărul s-a pregătit intens pentru viitoarea sa carieră militară, o carieră în care dorește să pună în practică pasiunea pentru relațiile internaționale și limbile străine, toate acestea pentru „a reprezenta la nivel înalt România oriunde pe glob”.

La finalul celor patru ani, Daniel recunoaște că parcursul în instituția în care s-a format, s-a maturizat și care l-a ajutat să devină tânărul care este astăzi, nu a fost unul ușor.

FOTO Colegiul Militar Alba Iulia

„Acum, la finalul clasei a XII-a, îmi dau seama că liceul militar a fost foarte greu, dar mă bucur că am făcut această alegere pentru că această instituție nu m-a format doar din punct de vedere academic, ci mai mult ca psihic și ca persoană, ca om. Cel mai mult mă bucur că m-am maturizat mult mai repede și am învățat foarte multe lucruri. De asemenea, sunt bucuros pentru oamenii pe i-am cunoscut și lecțiile pe care le-am învățat. În urma fiecărei activități, pe lângă rezultatele foarte bune, am avut de învățat câte ceva”, spune tânărul absolvent.

Spune că nu i-a fost ușor să ajungă să fie admis la Academia Militară Navală a SUA. Procesul de selecție a însemnat o pregătire intensivă, atât din punct de vedere intelectual, cât și fizic, parcurgerea și promovarea mai multor examene și teste, dar în final, tot efortul depus a meritat. A luat decizia de a susține examen de admitere la prestigioasa academie a Forțelor Navale din SUA după ce s-a documentat foarte bine despre oportunitățile pe care le oferă această instituție și a ajuns la concluzia că ar fi cea mai bună alegere pentru el.

Am un pic de rețineri, mi-e un pic teamă de necunoscut, dar cred că este la fel ca și în clasa a IX-a când am fost admis la colegiul militar. Este același lucru, o să fie o experiență inedită, o aventură. Acum privesc spre viitor și o să fie greu, sunt conștient de asta, dar cred că nu am trecut degeaba toate aceste examene și probe, prin asta am demonstrat că sunt pregătit de ce o să urmeze. Cred că o să mă descurc și așa o să fie, pentru că îmi doresc să mă mențin și acolo la academie, să fac o impresie bună, să reprezint România prin activitatea pe care o desfășor. De asemenea, succesul meu va fi și exemplu pentru colegii mai mici că și ei pot reuși și că nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat ceva!”, a mai afirmat militarul român Daniel Popa.

Eveniment Quarterly Report

Senatorul american Bob Menendez, pus sub acuzare pentru corupţie. El și soția sa au luat mită pentru a „avantaja Egiptul”
Senatorul american Bob Menendez, pus sub acuzare pentru corupţie. El și soția sa au luat mită pentru a „avantaja Egiptul”
Influentul senatorul american Bob Menendez, pus sub acuzare pentru corupţie, a demisionat temporar de la conducerea Comisiei pentru afaceri externe. Aceasta este a doua inculpare a sa în mai...
De ce se temea nu a scăpat. Înmulțirea provocărilor diplomatice pentru Volodimir Zelenski
De ce se temea nu a scăpat. Înmulțirea provocărilor diplomatice pentru Volodimir Zelenski
Deziluzia și nerăbdarea cresc în unele părți, o reflectare a progresului militar mai lent decât s-a sperat al Ucrainei împotriva liniilor defensive ale Rusiei. Președintele Volodimir...
#militar, #absolvent, #acandemia navala, #SUA , #absolventi