Un general american răspunde la o întrebare critică: Rămâne Ucraina fără militari? VIDEO

Marti, 07 Februarie 2023, ora 00:30
7214 citiri
Un general american răspunde la o întrebare critică: Rămâne Ucraina fără militari? VIDEO
Militarii ucraineni într-un oraș lovit de Rusia FOTO: IB Times

Războiul provocat de Vladimir Putin în Ucraina acum aproape un an de zile a adus pierderi de zeci de mii de vieți omenești de ambele părți ale frontului. Extinderea conflictului ridică întrebarea dacă Kievul rămâne sau nu fără militari împotriva Rusiei? Fostul general american, Ben Hodges, susține că Ucraina nu va rămâne fără forțe armate, existând o rezervă suficientă pentru a face față suplimentării trupelor.

Hodges consideră, de asemenea, că Rusiei nu-i pasă de moartea sau rănirea a sute de mii de militari în războiul din Ucraina, chiar dacă noii recruți nepregătiți sunt doar ”o carne de tun”, potrivit IB Times.

Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că bilanțul militarilor ruși morți pe front a ajuns la 131.290, în timp ce estimările oficialilor americani vorbesc de aproximativ 200.000 de morți și răniți în rândul armatei lui Putin.

Directorul CIA, din spatele ușilor închise: Când vine momentul critic al războiului și pariul actual al lui Putin

Nu este clar câți soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei au fost uciși sau răniți în război. Cu toate acestea, fostul general-locotenent american Ben Hodges a declarat că, în opinia sa, Kievul nu se confruntă cu probleme legate de efectivele sale.

"Când începi să compari populațiile și logistica, Ucraina nu are nicio problemă cu efectivele. Au peste 700.000 de oameni în uniformă și alte două milioane de oameni gata să facă un pas înainte", a declarat Hodges în timpul unui interviu acordat lui Fareed Zakaria de la televiziunea americană CNN.

În comparație, Hodges a spus că Rusia poate avea o masă mare de rezerviști, dar a susținut că aceștia vor fi învinși "cu timpul", deoarece Moscova continuă să își împingă trupele "în mașina de tocat carne" fără să îi pese de numărul de soldați care mor în fiecare zi.

Efectul de bumerang declanșat de Putin ajută Ucraina: Cum se repară greșeala NATO de la București

Interviul lui Hodges vine în contextul în care Ucraina se pregătește pentru o posibilă ofensivă brutală de primăvară a forțelor rusești.

"Există semne pe care le-am văzut pe linia frontului, că aceasta începe deja să se întâmple. Este prologul marii ofensive", a declarat realizatorul Tim Lister de la CNN, Tim Lister, care tocmai s-a întors de pe linia frontului din estul Ucrainei, adăugând că un comandant militar ucrainean a spus că "adevăratul război nici măcar nu a început încă".

Moscova nu a confirmat sau anunțat încă în mod oficial, dacă va lansa o nouă ofensivă. Cu toate acestea, este posibil ca forțele rusești să încerce să cucerească orașul asediat Bahmut din regiunea Donbas, care a fost scena unor lupte brutale între trupele ucrainene și cele rusești în ultimele trei luni, potrivit BBC.

Citește și:
Rușii, gata să suporte un nou șoc de la Kremlin: Putin vrea să ia o măsură extrem de nepopulară de la 1 aprilie 2023
Rușii, gata să suporte un nou șoc de la Kremlin: Putin vrea să ia o măsură extrem de nepopulară de la 1 aprilie 2023
Războiul declanșat de Vladimir Putin acum mai bine de un an în Ucraina nu și-a atins obiectivele inițiale de a cuceri țara vecină și de a o readuce în sfera Moscovei. Acum, liderul de la...
Ce se întâmplă dacă Putin vizitează Germania prietenului său, Gerhard Schroder: Berlinul a anunțat verdictul
Ce se întâmplă dacă Putin vizitează Germania prietenului său, Gerhard Schroder: Berlinul a anunțat verdictul
Pe 17 martie 2023, Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus, Vladimir Putin, susținând că el este suspect pentru comiterea de crime de...
#militari ucraina, #armata ucraina, #numar militari Rusia, #militari armata Ucraina, #Rusia razboi, #Putin razboi , #Razboi Ucraina