Minciuna lui Putin. Cum a fost identificat locul întâlnirii sale cu șefii armatei ruse, la 200 de kilometri de linia frontului din Ucraina FOTO

Miercuri, 21 Decembrie 2022, ora 10:17
6268 citiri
Minciuna lui Putin. Cum a fost identificat locul întâlnirii sale cu șefii armatei ruse, la 200 de kilometri de linia frontului din Ucraina FOTO
Întâlnirea a avut loc la Rostov-pe-Don FOTO Twitter

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse a spus, marți, 20 decembrie, că Putin, la fel ca Zelenski, a vizitat prima linie a frontului din Ucraina.

Cu toate acestea, în aceeași zi, jurnaliștii de investigație au constatat că această „linie a frontului” se afla la 200 km de adevărata linie a frontului, în Rostov-pe-Don.

Potrivit lui Peskov, liderul de la Kremlin a vizitat vinerea trecută „zona Districtului Militar de Nord”. Acolo ar fi vizitat sediul central pentru a auzi rapoarte despre „operațiunea specială”.

Jurnaliştii de la publicația "Agenţia. Ştiri" au stabilit că toate acestea s-au întâmplat la Rostov.

Andrei Guruliov, deputat al Dumei de Stat a Federației Ruse, a fost primul care a anunțat falsul despre Putin și „Cartierul Militar de Nord” ieri, 20 decembrie, în emisiunea matinală a programului lui Vladimir Soloviov.

Deja seara, după ce o serie de instituții de presă au relatat despre călătoria lui Zelenski la Bakhmut, Kremlinul a trecut și el la treabă. Peskov a susținut că Putin ar fi fost în „zona districtului militar de nord”. Anchetatorii au studiat în detaliu videoclipurile de pe canalele Telegram ale Kremlinului și au ajuns la concluzia că întâlnirea a avut loc la Rostov.

Interiorul sălii și masa rotundă mare de la sediul Districtului Militar de Sud din Rostov sunt identice cu cele prezentate de propaganda lui Putin.

Putin nu a vizitat niciodată Donbasul în cei 8 ani de război. Mai mult, Putin nu a fost niciodată în prima linie în cele 10 luni de război din Ucraina.

#minciuna, #Vladimir Putin, #vizita, #front, #razboi Ucraina , #stiri Vladimir Putin