Eveniment neobișnuit anunțat de NASA: Minge de foc cu o viteză colosală de 88.000 de kilometri pe oră VIDEO

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 05:24
6553 citiri
Eveniment neobișnuit anunțat de NASA: Minge de foc cu o viteză colosală de 88.000 de kilometri pe oră VIDEO
Un meteorit a explodat pe cerul Americii FOTO / Live Science

Zeci de martori oculari din Arkansas, Louisiana și Mississippi, Statele Unite, au raportat că au văzut un eveniment neobișnuit pe cer, în urmă cu câteva zile. Agenția NASA a anunțat că o puternică minge de foc a pătruns în atmosfera Pământului, lovind cu o putere de 3 tone de TNT, după ce a zburat cu viteza de 88.000 de kilometri pe oră.

Meteoritul arzător, care a avut o strălucire de 10 mai intensă decât lumina Lunii, a produs un boom sonor masiv, potrivit NASA.

La aproximativ 35.000 de kilometri în spațiu, sateliții Geostationary Operational Environmental ai Administrației Naționale Oceanografice și Atmosferice (NOAA) au detectat cu precizie mai multe flash-uri de lumină asociate fragmentelor meteoritului, care a fost observat pentru prima dată la circa 86 de kilometri deasupra fluviului Mississippi, lângă orașul Alcorn.

”Acesta reprezintă unul dintre cele mai frumoase evenimente pe care le-am văzut în datele sateliților GLM ai NOAA”, a declarat Bill Cooke, șeful Biroului de meteoriți ai Agenției spațiale NASA din Statele Unite.

Oamenii ar putea fi extratereștri: Descoperirea provenită din altă lume VIDEO

Obiectul spațial, considerat un meteorit de aproximativ 1 metru în diametru și o masă de 40 de kilograme, s-a deplasat spre sud-vest cu o viteză colosală de 88.000 de kilometri pe oră, rupându-se în bucăți după ce a intrat în atmosfera Pământului.

Fragmentarea acestei mingi de foc a generat o explozie echivalentă cu o energie de 3 tone de TNT, creând un șoc care s-a propagat la sol, iar șocul și vibrațiile sale au fost resimțite de oamenii din regiune, anunță NASA.

Coșmarul aerian al Rusiei: Aeronava americană invizibilă F-35, cel mai avansat avion de luptă din lume VIDEO

Un locuitor din Vicksburg, Mississippi, a spus că ”a văzut o minge de foc portocalie de mărimea unei mingi de baschet, cu o coadă albă în spate”.

#minge foc, #meteorit cazut pamant, #meteoriti Pamant, #NASA asteroizi impact Pamant, #agentia spatiala NASA , #fenomen