Aglomerație la frontierele țărilor preferate de români pentru vacanțe. Recomandările Ministerului de Externe

Vineri, 22 Aprilie 2022, ora 23:53
2687 citiri
Aglomerație la frontierele țărilor preferate de români pentru vacanțe. Recomandările Ministerului de Externe
Timpii de așteptare la ieșirile din Bulgaria către Grecia și Turcia s-au mărit considerabil. FOTO: Facebook / IGPF

Timpul de aşteptare pentru intrarea pe cale terestră din Bulgaria în Turcia este estimat la 6-8 ore, din cauza afluxului mare de turişti.

Este aglomeraţie la trecerea graniţei din Bulgaria în Grecia, timpul de aşteptare fiind estimat la 2-3 ore, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

„În contextul întârzierilor înregistrate la unele puncte de trecere a frontierelor dintre Republica Bulgaria, Republica Elenă şi Republica Turcia, MAE precizează că misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din cele trei state au făcut demersuri pe lângă autorităţile centrale şi locale, solicitând sprijin pentru adoptarea măsurilor necesare în vederea fluidizării traficului auto în punctele de frontieră”, precizează MAE în comunicat.

Potrivit informaţiilor obţinute de reprezentanţii Ambasadei României la Ankara şi Consulatului General al României la Istanbul, timpul de aşteptare pentru trecerea frontierei din Republica Bulgaria în Republica Turcia este de aproximativ 6-8 ore, din cauza fluxului ridicat de turişti din această perioadă, precum şi a procedurilor de verificare a documentelor în punctele de trecere a frontierei.

„De asemenea, potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii Ambasadei României la Sofia şi ai Consulatului General al României la Salonic, timpul de aşteptare în punctele de trecere a frontierei dintre Republica Bulgaria şi Republica Elenă este de aproximativ 2-3 ore”, a mai transmis MAE.

Rute recomandate de MAE în Turcia și în Bulgaria

Având în vedere debutul sezonului turistic, MAE subliniază importanţa informării temeinice, anterior deplasării în străinătate, şi a verificării cu atenţie a informaţiilor postate pe pagina de internet a MAE privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

„MAE recomandă cetăţenilor români să ia în considerare posibile aglomerării pe sensul de ieşire din Republica Turcia, Republica Elenă şi Bulgaria la încheierea sejurului de Paşte, precum şi în contextul debutului sărbătorii Ramazan Bayram, la începutul lunii mai”, a mai transmis MAE.

Astfel, cetăţenii români sunt sfătuiţi să folosească toate cele trei puncte de trecere dintre Republica Turcia şi Republica Bulgaria, respectiv:

  • Kapikule (TR) – Kapitan Andreevo (BG),
  • Hamzabeyli (TR) – Lesovo (BG),
  • Kirklareli (TR) – Malko Tîrnovo (BG)

Numerele de telefon unde românii pot obține asistență diplomatică

MAE, prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare, va continua să urmărească îndeaproape evoluţiile cu privire la tranzitul prin punctele de trecere a frontierei din cele trei state şi va rămâne în dialog constant cu autorităţile locale.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale:

  • Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879; +30 210 6744544
  • Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088,
  • Ambasadei României la Ankara: +90 3124477945, +90 3124477940
  • Consulatului General al României la Istanbul: +90 2123583541, +90 2123580516, +90 2123583537,
  • Ambasadei României la Sofia: +359 2 9733510,

Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele numere de telefon:

Misiunea Diplomatică a României în Republica Elenă: +30 6978996222

Consulatul General al României de la Salonic: +30 6906 479076,

Misiunea României în Republica Turcia: +90 532 318 1726

Consulatul General al României la Istanbul: +90 5335420695,

Ambasada României în Republica Bulgaria: +359 879 440 758.

Eveniment Quarterly Report

Turcii au un nou selecționer. Cine va încerca să califice naționala Semilunei la EURO 2024
Turcii au un nou selecționer. Cine va încerca să califice naționala Semilunei la EURO 2024
Tehnicianul italian Vincenzo Montella este noul selecţioner al echipei naţionale a Turciei, a anunţat joi Federaţia Turcă de Fotbal. Vincenzo Montella (49 de ani) îl înlocuieşte pe...
Vestea mare care a venit pentru turiștii îndrăgostiți de Grecia, la final de sezon
Vestea mare care a venit pentru turiștii îndrăgostiți de Grecia, la final de sezon
Turiștii îndrăgostiți de Grecia, una dintre destinațiile preferate ale românilor, au primit o veste mare la final de sezon. Wizz Air a anunțat că deschide o nouă rută spre Grecia, care...
#Ministerul Afacerilor externe, #frontiera Bulgaria, #Turcia, #Grecia, #trafic rutier , #MAE
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Benzi speciale pentru pașapoartele digitalizate?