Secretarul de stat de la PSD care a reclamat că a fost pus pe tușă de ministrul Educației va primi alte atribuții. Decizia luată după ședința coaliției

Miercuri, 01 Februarie 2023, ora 21:42
1965 citiri
Secretarul de stat de la PSD care a reclamat că a fost pus pe tușă de ministrul Educației va primi alte atribuții. Decizia luată după ședința coaliției
Florin Lixandru a cerut o dezbatere reală a Legilor Educației FOTO Facebook

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, miercuri, în şedinţa coaliţiei de guvernare, că îi va schimba atribuţiile secretarului de stat Florin Lixandru, potrivit unor surse liberale.

”Ministrul Ligia Deca a spus despre Florin Lixandru că îi schimbă atribuţiile şi va avea o discuţie ca, de acum înainte, echipa ministerială să aibă acelaşi mesaj, cel agreat în coaliţie”, au precizat sursele citate.

Miercuri, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Florin Lixandru a confirmat, pentru Agerpres că i-au fost retrase atribuţiile printr-un ordin de ministru.

”Momentan sunt pe funcţie, dar nu am nicio atribuţie. Eu aveam atribuţii pe învăţământ preuniversitar şi pe relaţia cu Parlamentul şi s-a abrogat ordinul prin care mi s-au atribuit acele atribuţii, momentan, până la o discuţie care ar avea loc în coaliţie în această seară”, spunea secretarul de stat.

El a susţinut că atribuţiile i-au fost retrase pentru un ”delict de opinie”, precizând că legile educaţiei sunt proiecte mult prea importante care trebuie dezbătute ”temeinic, pe îndelete”.

#Ministerul Educatiei, #Ligia Deca, #secretar de stat, #PSD , #stiri politice