Ministerul Familiei plătește jumătate de milion de euro chirie pentru sediu. Gabriela Firea a refuzat mai multe spații de la stat

Vineri, 10 Februarie 2023, ora 15:06
6241 citiri
Ministerul Familiei plătește jumătate de milion de euro chirie pentru sediu. Gabriela Firea a refuzat mai multe spații de la stat
Gabriela Firea FOTO Facebook/ Gabriela Firea

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a închiriat un etaj întreg la World Trade Center, în București și plătește o chirie de peste 500.000 de euro pe an, bani care vin de la bugetul public.

În noul sediu s-au mutat doar angajații ministerului, cu toate că a fost amenajat un birou și pentru Gabriela Firea. Aceasta a decis să rămână deocamdată în spațiul primit la Palatul Victoria când a devenit ministru, potrivit surselor PRESShub.

Pentru Ministerul Familiei au fost create 677 de noi posturi de la buget, din care s-au ocupat până în decembrie anul trecut 481.

Acestora li se adaugă 393 de posturi ale unor instituții finanțate integral de la bugetul de stat, aflate în subordinea ministerului, și alte 284 în instituții finanțate din venituri proprii și subvenții. În total, mult peste 1.000 de posturi.

Cât costă chiria pe lună

Ministerul Familiei funcționează de puțină vreme pe un etaj de la World Trade Center, în suprafață de 2.495,26 metri pătrați, pentru care plătește o chirie lunară de 32.400 de euro, fără TVA, la care se adaugă banii pentru parcare: 60 de euro, fără TVA, pentru fiecare mașină, după cum a confirmat instituția într-un răspuns la solicitarea PRESShub.

De ce s-a optat pentru această variantă

Ministerul susține că s-a optat pentru piața privată pentru că RA-APPS nu ar fi putut oferi instituției un sediu adecvat.

„Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a solicitat imediat după momentul înființării un sediu potrivit pentru desfășurarea activității în condiții optime.

Din păcate, Secretariatul General al Guvernului și RA-APPS nu au putut identifica o locație aflată în administrarea statului care să corespundă. Din acest motiv, recomandarea a fost închirierea unui spațiu adecvat de pe piața publică.

Menționăm că până la închirierea sediului din Piața Montreal nr. 10, Ministerul a funcționat cu greu în două locații diferite puse la dispoziție în baza unui contract cu RA-APPS”, precizează ministerul condus de Gabriela Firea.

Firea a refuzat mai multe sedii de la stat

Surse PRESShub susțin că RA-APPS i-a propus fostului primar general al Capitalei mai multe soluții pentru de sediu, dar toate au fost refuzate.

Printre acestea și o clădire de pe strada Batiștei nr. 13, în Casa Nicolae Filipescu, imobil care a ajuns la Prefectura Bucureștiului.

De ce a fost ales World Trade Center pentru sediu

Ministerul Familiei a precizat că oferta de a închiria un sediu la World Trade Center s-a realizat „în urma unei proceduri de selecție de oferte în vederea închirierii unui spațiu într-o clădire de birouri cu utilități și spații de parcare.

Contractul include pe lângă chiria aferentă spațiului și serviciile de reparare și întreținere a imobilului, a spațiului închiriat, a sistemelor de încălzire și climatizare, apă rece și caldă, energie electrică, ascensoare, generatoare etc., serviciile de curățenie a spațiilor comune, de colectare a deșeurilor și de pază a spațiilor comune interioare și exterioare”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ministerul familiei, #Gabriela Firea, #sediu, #chirie anuala, #World Trade Center, #sedii, #refuzate , #stiri Gabriela Firea