Miniștrii de Finanțe din Grupul Celor Șapte iau in calcul ”măsuri” împotriva ”supracapacităților” de producție ale Chinei VIDEO

Sambata, 25 Mai 2024, ora 18:29
1501 citiri
Miniștrii de Finanțe din Grupul Celor Șapte iau in calcul ”măsuri” împotriva ”supracapacităților” de producție ale Chinei VIDEO
Miniștri de Finanțe din G7 FOTO / X G7 Italy

Grupul Celor Şapte (G7) cele mai bogate ţări din lume ”ia în calcul să ia măsuri” împotriva ”supracapacităţilor” de producţie ale Chinei, care inundă pieţele din Occident cu produse subvenţionate la preţuri mici, anunţă miniştrii de Finanţe din statele membre, reuniţi sâmbătă la Stresa, în Italia, într-un proiect al unui ”comunicat final”, relatează AFP.

Ei îşi exprimă ”îngrijorarea” cu privire la ”folosirea generalizată de către China a unor politici şi practici în afara pieţei”, care ”aduc atingere muncitorilor noştri, industriilor noastre şi rezistenţei noastre economice”.

Secretara americană a Trezoreriei Janet Yellen a cerut joi G7 să facă ”un front clar şi unit” împotriva ”supracapacităţilor industriale” ale Chinei, care generează ”dezechilibre macroeconomice” şi care necesită ”răspunsuri” din partea ţărilor afectate.

Ministrul francez al Economiei Bruno Le Maire a îndemnat vineri G7 ”să facă un front unit pentru a-şi proteja interesele industriale” împotriva Chinei, dar a cerut să se evite ”un război comercial”.

Ţările din Occident sunt îngrijorate de riscul ca subvenţii masive ”injectate” de către guvernul chinez în tehnologii, energii verzi, vehicule electrice sau baterii să nu antreneze în lume o maree de produse ieftine, care să pună în pericol concurenţi străini în aceste sectoare.

Statele Unite au anunţat la jumătatea lui mai o creştere puternică a taxelor vamale aplicate unor produse chinezeşti echivalând 19 miliarde de dolari - vehicule electrice şi baterii destinate acestor vehicule şi metale critice cu carev China inundă planeta.

Comisia Europeană (CE), care participă la summiturile G7 alături de Franţa, Germania şi Italia, s-a angajat într-o încleştare cu China, pe care o acuză de o falsificare a pieţei europene, pe care o inundă cu produse ieftine.

CE a deschis în aprilie o anchetă cu privire la practici comerciale neloiale împotriva producătorilor de eoliene subvenţionate de către Beijing - după anchete în sectoarele automobilului, feroviar şi panourilor solare -, care ar putea conduce la aplicarea unor sancţiuni vamale.

Ministrul chinez al Comerţului, Wang Wentao, a acuzat CE de ”purtarea unor operaţiuni protecţioniste” în detrimentul ”politicii verzi” europene prin lansarea unor anchete cu privire la subvenţiile Chinei.

Dezvăluire Reuters: Campanie secretă anti-vaccinare dusă de SUA pentru a submina China, în timpul pandemiei
Dezvăluire Reuters: Campanie secretă anti-vaccinare dusă de SUA pentru a submina China, în timpul pandemiei
Armata americană a lansat un program clandestin în timpul crizei COVID pentru a discredita vaccinarea cu vaccinul Sinovac al Chinei - o răzbunare pentru eforturile Beijingului de a da vina pe...
S-au copt pepenii mai devreme în Oltenia, dar producția e mai mică. Cu ce preț se vor vinde primele lubenițe românești
S-au copt pepenii mai devreme în Oltenia, dar producția e mai mică. Cu ce preț se vor vinde primele lubenițe românești
Pepenii românești sunt cultivați pe suprafețe din ce în ce mai mici, în județul Dolj cultura de pepeni verzi scăzând cu 400 de hectare în ultimii trei ani. Motivul principal este...
#ministri finante, #grupul celor sapte, #masuri, #China, #productie , #China
  1. Prezența militară americană în Europa va fi redusă. Semnele de întrebare ridicate de viitorul militar al țărilor UE
  2. Dezvăluire Reuters: Campanie secretă anti-vaccinare dusă de SUA pentru a submina China, în timpul pandemiei
  3. Mașină făcută scrum într-o localitate din Cluj. Care a fost cauza incendiului
  4. Războiul dronelor. Cum i-au venit de hac dronele rusești temutei Baba Iaga a Ucrainei
  5. Accident tragic în Prahova: O femeie de 39 de ani a murit și alte patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite
  6. Atac ucrainean masiv, cu 70 de drone, asupra unei baze aeriene rusești din Morozovsk
  7. Parisul va testa taxiurile zburătoare în timpul Jocurilor Olimpice. ”Este un progres tehnologic care ar putea fi util”
  8. Zeci de persoane au stat minute bune blocate cu capul în jos, într-un parc de distracții din SUA VIDEO
  9. Protest cu 250.000 de oameni în Franța împotriva extremei drepte, aflată în ascensiune înaintea alegerilor generale VIDEO
  10. „Trage și fugi“. Războiul din Ucraina inaugurează o nouă eră, cea a unui tip de armament extrem de mobil