Un ministru al Apărării dintr-o țară membră NATO a intrat în concediu medical pe perioadă nedeterminată: „Este momentul să iau o pauză”

Marti, 07 Februarie 2023, ora 09:06
2114 citiri
Un ministru al Apărării dintr-o țară membră NATO a intrat în concediu medical pe perioadă nedeterminată: „Este momentul să iau o pauză”
Ministrul apărării şi vicepremier danez Jakob Ellemann-Jensen FOTO Facebook

Ministrul apărării şi vicepremier danez Jakob Ellemann-Jensen a anunţat luni că intră în concediu medical pentru o perioadă nedeterminată, la două luni după instalarea unui inedit guvern de centru, potrivit AFP şi Reuters.

"La sfaturile medicului, va trebui să mă deconectez o perioadă şi să iau concediu medical. Voi reveni când voi fi pregătit", a scris Ellemann-Jensen pe Facebook, care conduce de asemenea partidul liberal, Venstre.

"Am fost neobişnuit de ocupat mult timp, iar acum corpul îmi transmite mesajul că este momentul să iau o pauză", a adăugat ministrul.

El a anunţat săptămâna trecută că a consultat medici din cauza unei ameţeli, imediat după întoarcerea din Ucraina.

În absenţa sa, postul va fi acoperit de ministrul economiei, Troels Lund Poulsen, a precizat cabinetul premierului într-un comunicat.

Această retragere temporară survine într-un moment în care danezii îşi manifestă opoziţia faţă de eliminarea unei sărbători legale, măsură emblematică a noului guvern pentru a finanţa bugetul apărării, în plină invazie rusă în Ucraina.

#ministru aparare, #Danemarca, #concediu medical, #NATO , #Danemarca