NATO nu poate impune o zonă interzisă de zbor pentru Rusia. Bogdan Aurescu: ”Asta ar însemna să se implice militar în conflict”

Miercuri, 02 Martie 2022, ora 12:20
3421 citiri
NATO nu poate impune o zonă interzisă de zbor pentru Rusia. Bogdan Aurescu: ”Asta ar însemna să se implice militar în conflict”
Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu FOTO / Facebook Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat că NATO nu poate impune o zonă interzisă de zbor pentru forţele aeriene ruse, aşa cum a cerut preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, întrucât ”asta ar însemna să se implice militar în conflict”.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că situația din Ucraina ”devine din ce în ce mai proastă”, iar ameninţarea președintelui Vladimir Putin cu folosirea armelor nucleare ”este complet inacceptabilă şi a fost condamnată ca atare de comunitatea internaţională”, potrivit unui interviu pentru France 24, citat de newsmaker.ro.

”Poziţia e NATO a fost destul de clar exprimată şi de alţi Aliaţi. Acest lucru ar însemna că NATO ar fi implicată direct în acest conflict militar şi acest lucru nu se poate întâmpla, întrucât Ucraina nu este membră a Alianţei Nord-Atlantice. Ar însemna ca NATO să fie direct implicată în confruntarea militară”, a explicat ministrul Bogdan Aurescu.

Potrivit sursei citate, ”România şi cetăţenii români nu au de ce să se teamă, pentru că suntem acoperiţi de garanţiile de securitate care sunt consacrate în articolul 5 din Tratatul Nord-Atlantic”.

#ministru de externe, #Bogdan Aurescu, #Bogdan Aurescu ministru Externe, #NATO, #NATO Rusia, #NATO Rusia Ucraina, #razboi Ucraina, #Ucraina , #Razboi Ucraina