Gigel Paraschiv, în cărți pentru a ocupa funcția de ministru al Educației. Este secretarul de stat care a lucrat cu 13 miniștri ai Educației

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 14:40
3735 citiri
Gigel Paraschiv, în cărți pentru a ocupa funcția de ministru al Educației. Este secretarul de stat care a lucrat cu 13 miniștri ai Educației
Gigel Paraschiv este secretar de stat responsabil cu învățământul universitar de peste 10 ani FOTO: Facebook Sorin Cîmpeanu

Gigel Paraschiv este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Educației, potrivit Edupedu.ro.

Gigel Paraschiv, secretar de stat responsabil cu învățământul universitar de mai bine de 10 ani, și Ioana Lazăr, secretarul general al Ministerului Educației, au fost chemați la discuții la Guvern în această dimineață de premierul Nicolae Ciucă.

Discuțiile cu Nicolae Ciucă vin după ce premierul a anunțat aseară că a acceptat demisia lui Sorin Câmpeanu din funcția de ministru al Educației și că “urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru”.

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia joi seară din funcția de ministru al Educației, în plin scandal de plagiat.

Demisia lui Cîmpeanu a venit la 4 zile de la ancheta publicată în pressone.ro de Emilia Șercan, care a arătat că Sorin Cîmpeanu a plagiat într-un curs universitar.

Cine e Gigel Paraschiv

Potrivit propriului CV, Gigel Paraschiv a devenit secretar de stat în mai 2012. Votul de învestire pentru guvernul condus de Victor Ponta a fost dat în 8 mai 2012.

Gigel Paraschiv a fost secretar de stat timp de 4 ani până în iulie 2016 sub 6 miniștri ai Educației: Ioan Mang, Liviu Pop, Ecaterina Andronescu, Remus Pricopie, Sorin Cîmpeanu și Adrian Curaj.

Gigel Paraschiv a părăsit Ministerul Educației doar 6 luni (iulie 2016 – ianuarie 2017) în mandatul lui Mircea Dumitru.

După alegerile din decembrie 2016, PSD a revenit la putere și, o dată cu partidul, a revinit și Gigel Paraschiv la Ministerul Educației.

După căderea guvernului Dăncilă, ministrul liberal al Educației, Monica Anisie a decis să îl păstreze pe Gigel Paraschiv secretar de stat.

Sorin Cîmpeanu l-a confirmat și el pe Paraschiv în poziția de secretar de stat. Cei doi au mai lucrat împreună, de pe aceleași poziții, între decembrie 2014 și noiembrie 2015 în guvernul PSD (Ponta).

Gigel Paraschiv a lucrat cu 13 miniștri ai Educației.

Gigel Paraschiv a dat afară inspectori școlari

Secretarul de stat pentru învățământ superior a fost semnat un document, la ora 19 într-o seară de vineri, prin care au fost demiși 13 inspectori școlari.

Între 2007 și 2012, Gigel Paraschiv a fost Decan la Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice din Universitatea Politehnica.

Este doctor în inginerie mecanică. Are o Diploma de licenţă inginer, Specializarea Construcţii de Maşini Agricole.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Răzvan Lucescu a scăpat de unul dintre cei mai teribili adversari
Răzvan Lucescu a scăpat de unul dintre cei mai teribili adversari
Veste bună pentru Răzvan Lucescu înaintea meciului retur, din Cupa Greciei, contra lui Panathinaikos Atena. Antrenorul adversarei, turcul Fatih Terim, a decis să-și dea demisia, după doar...
Simona Halep joacă la Dubai! Reacția tenismenei după anunțul făcut de TAS FOTO
Simona Halep joacă la Dubai! Reacția tenismenei după anunțul făcut de TAS FOTO
Simona Halep a fost audiată în perioada 7-9 februarie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, iar, conform avocaților ei, există speranțe într-o reducere a suspendării de patru ani primite...
#ministrul Educatiei, #demisie, #Sorin Cimpeanu, #scandal, #plagiat , #educatie