Ministrul Finanțelor anunță când vor scădea prețurile. „În privinţa inflaţiei, la final de an vom avea o cifră, cam 8 la sută”

04 Martie 2023 - Ministrul Finanțelor anunță când vor scădea prețurile. „În privinţa inflaţiei, la final de an vom avea o cifră, cam 8 la sută”

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a anunţat, sâmbătă, că la finalului acestui an inflaţia în România va fi cu o singură cifră, estimând că ar putea ajunge la 8%.

Ministrul finantelor

Ministrul Finanțelor a cerut ajutorul Comisiei Europene în scandalul cu OMV Petrom privind taxa de solidaritate: ”Sunt foarte sigur că o va plăti”

18 Ianuarie 2023 - Ministrul Finanțelor a cerut ajutorul Comisiei Europene în scandalul cu OMV Petrom privind taxa de solidaritate: ”Sunt foarte sigur că o va plăti”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a confirmat miercuri, 18 ianuarie, că a cerut Comisiei Europene o interpretare legată de taxa de solidaritate, în contextul în care OMV Petrom a anunțat că

Răspunsul lui Adrian Câciu după ce OMV Petrom a transmis că nu va plăti taxa de solidaritate: ”Un anunţ de marketing”

12 Ianuarie 2023 - Răspunsul lui Adrian Câciu după ce OMV Petrom a transmis că nu va plăti taxa de solidaritate: ”Un anunţ de marketing”

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a declarat joi, 12 ianuarie, referitor la faptul că OMV Petrom a precizat că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal anterior,

Ministrul Finanțelor a anunțat când va scădea inflația sub 10%: ”Puseul inflaţionist, din punctul meu de vedere, s-a încheiat”

12 Ianuarie 2023 - Ministrul Finanțelor a anunțat când va scădea inflația sub 10%: ”Puseul inflaţionist, din punctul meu de vedere, s-a încheiat”

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a afirmat joi, 12 ianuarie, că rata inflaţiei va scădea sub 10% până la finalul acestui an, precizând că ”puseul inflaţionist s-a încheiat”.

România are 35% din populaţie în risc de sărăcie: "Problema e că inflaţia nu se poate rezolva din pix"

10 Decembrie 2022 - România are 35% din populaţie în risc de sărăcie: "Problema e că inflaţia nu se poate rezolva din pix"

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a explicat că principala cauză a inflaţiei o reprezintă creşterea preţurilor la energie și că, în acest moment, România are 35 la sută din populaţie

Legea bugetului pentru 2023 urmează să fie aprobată joi de către guvern. Când ajunge în parlament

05 Decembrie 2022 - Legea bugetului pentru 2023 urmează să fie aprobată joi de către guvern. Când ajunge în parlament

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a anunţat luni seară, 5 decembrie, că legea bugetului de stat pe 2023 şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2023 vor fi puse marţi în

Promisiunea ministrului Finanțelor privind salariul minim. ”A apărut propunerea ca în construcţii să crească la 4.000 de lei”

23 Noiembrie 2022 - Promisiunea ministrului Finanțelor privind salariul minim. ”A apărut propunerea ca în construcţii să crească la 4.000 de lei”

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, afirmă că salariul minim ”cu siguranţă” va fi 3.000 de lei, cu câteva ore înainte de Consiliul Naţional Tripartit programat pentru joi. Câciu

Ministrul Finanțelor garantează că nu vor mai exista ajustări fiscale până în 2025: ”La acest moment, România este foarte stabilă”

02 Noiembrie 2022 - Ministrul Finanțelor garantează că nu vor mai exista ajustări fiscale până în 2025: ”La acest moment, România este foarte stabilă”

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat miercuri, 2 noiembrie, că România este foarte stabilă la acest moment, iar cel puţin până în 2025 nu vor mai exista ajustări fiscale.

Ministrul Finanțelor se laudă cu creșterea investițiilor străine: ”Mai multe locuri de muncă bine plătite”

13 Septembrie 2022 - Ministrul Finanțelor se laudă cu creșterea investițiilor străine: ”Mai multe locuri de muncă bine plătite”

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a declarat marți, 13 septembrie, că țara noastră rămâne o destinaţie importantă pentru investitorii străini, într-un context global marcat puternic de

Ministrul Finanțelor anunță că pensiile vor fi majorate, dar nu avansează niciun procent: ”Decizia finală va fi luată în coaliţie”

01 Septembrie 2022 - Ministrul Finanțelor anunță că pensiile vor fi majorate, dar nu avansează niciun procent: ”Decizia finală va fi luată în coaliţie”

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat joi, 1 septembrie, că ”există spaţiu şi mai există şi necesitate” pentru majorarea pensiilor anul viitor.

Ministrul de Finanțe nu exclude riscul unei recesiuni, dar critică ”scenariile apocaliptice”: ”Nu suntem într-o oază”

18 August 2022 - Ministrul de Finanțe nu exclude riscul unei recesiuni, dar critică ”scenariile apocaliptice”: ”Nu suntem într-o oază”

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, nu a exclus riscul ca țara noastră să se confrunte cu ”riscuri de gen recesionist”.

Afirmație scandaloasă a ministrului Finanțelor: 90 la sută dintre oamenii de afaceri din România sunt „babuini-antreprenori”

21 Iulie 2022 - Afirmație scandaloasă a ministrului Finanțelor: 90 la sută dintre oamenii de afaceri din România sunt „babuini-antreprenori”

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu susține, într-un comentariu la o postare de pe Facebook, că doar 10 la sută dintre antreprenorii români sunt antreprenori adevărați, restul fiind

Modificările Codului Fiscal, adoptate de Guvern. Ce taxe și impozite vor fi majorate VIDEO

15 Iulie 2022 - Modificările Codului Fiscal, adoptate de Guvern. Ce taxe și impozite vor fi majorate VIDEO

Guvernul a adoptat vineri, 15 iulie, forma finală a ordonanţei de modificare a Codului fiscal. Unele măsuri vor intra în vigoare din august, iar altele, din 2023.

Ping-pong în coaliție cu responsabilitatea asupra prețurilor carburanților. Mesajul PNL după atacul social-democraților

21 Iunie 2022 - Ping-pong în coaliție cu responsabilitatea asupra prețurilor carburanților. Mesajul PNL după atacul social-democraților

PNL a transmis marți, 21 iunie, că majorarea preţului carburanţilor poate fi temperată prin măsuri fiscale. Potrivit liberalilor, Ministerul Finanţelor trebuie să analizeze pârghiile prin

Ministrul Finanțelor, chemat la Ora Guvernului de către USR: ”Inflația este scăpată de sub control, iar domnii fac bambilici fiscal la televizor”

27 Aprilie 2022 - Ministrul Finanțelor, chemat la Ora Guvernului de către USR: ”Inflația este scăpată de sub control, iar domnii fac bambilici fiscal la televizor”

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, va participa, miercuri, în plenul Senatului, la Ora Guvernului, la o dezbatere cu tema "Perspectiva deteriorării puterii de cumpărare a românilor, a

USR cere demiterea ministrului Finanţelor: "România se împrumută cel mai scump, are cel mai mare deficit bugetar dintre toate statele UE"

19 Aprilie 2022 - USR cere demiterea ministrului Finanţelor: "România se împrumută cel mai scump, are cel mai mare deficit bugetar dintre toate statele UE"

USR solicită demiterea ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, pe care îl consideră "principalul vinovat pentru dobânzile uriaşe pe care le plăteşte România".

Scandal în coaliție pe tema reducerii CAS. PNL acuză PSD că refuză creșterea veniturilor românilor

25 Martie 2022 - Scandal în coaliție pe tema reducerii CAS. PNL acuză PSD că refuză creșterea veniturilor românilor

Liberalii au criticat vineri, 25 martie, refuzul ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, de a susține propunerea privind reducerea CAS cu 5%.

Măsurile care vor fi luate în domeniul energiei din aprilie mai au de așteptat. Variantele analizate de guvern

15 Februarie 2022 - Măsurile care vor fi luate în domeniul energiei din aprilie mai au de așteptat. Variantele analizate de guvern

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat marți, 15 februarie, că guvernul va decide săptămâna viitoare ce măsuri va lua începând cu luna aprilie împotriva efectelor crizei energiei,

Veniturile bisericilor, luate în vizor de ministrul Finanțelor: ”E vorba de a ne încadra în obiectivul din PNRR, de a face reforma fiscală”

12 Februarie 2022 - Veniturile bisericilor, luate în vizor de ministrul Finanțelor: ”E vorba de a ne încadra în obiectivul din PNRR, de a face reforma fiscală”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a vorbit sâmbătă, 12 februarie, despre posibilitatea impozitării veniturilor bisericilor.

PSD susține supraimpozitarea persoanelor care au mai multe bunuri: ”Este nevoie de bani la buget pentru investiţii”

10 Februarie 2022 - PSD susține supraimpozitarea persoanelor care au mai multe bunuri: ”Este nevoie de bani la buget pentru investiţii”

Deputatul PSD Daniel Suciu i-a luat apărarea ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, după ce acesta a fost criticat de liderul PNL în urma propunerii ca persoanele care au mai multe bunuri, precum

Florin Cîțu respinge propunerea ministrului Finanțelor privind supraimpozitarea persoanelor care au mai multe bunuri: ”Nu ne vom întoarce în comunism”

09 Februarie 2022 - Florin Cîțu respinge propunerea ministrului Finanțelor privind supraimpozitarea persoanelor care au mai multe bunuri: ”Nu ne vom întoarce în comunism”

Președintele PNL, Florin Cîțu, a catalogat ca fiind o ”aberație” propunerea ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, privind supraimpozitarea persoanelor care dețin mai multe bunuri, precum

Nou sprijin pentru zeci de mii de antreprenori. Scutirea de la plata impozitului, prelungită 6 luni pentru HoReCa

31 Ianuarie 2022 - Nou sprijin pentru zeci de mii de antreprenori. Scutirea de la plata impozitului, prelungită 6 luni pentru HoReCa

Guvernul a decis luni, 31 ianuarie, prelungirea scutirii de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici din domeniul HoReCa pentru o perioadă de 180 de zile.

Adrian Câciu: ”Anul 2029 este o ţintă viabilă pentru aderarea la euro”. Cele 4 condiții pe care România nu le îndeplinește

20 Ianuarie 2022 - Adrian Câciu: ”Anul 2029 este o ţintă viabilă pentru aderarea la euro”. Cele 4 condiții pe care România nu le îndeplinește

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat joi, 20 ianuarie, că anul 2029 este o țintă viabilă pentru aderarea țării noastre la Zona Euro. Acesta a subliniat însă că o problemă

Ministrul Finanțelor anunță noi scumpiri: ”Va mai veni un val de inflație peste noi”. Care ar urma să fie perioada cea mai dificilă din an

03 Ianuarie 2022 - Ministrul Finanțelor anunță noi scumpiri: ”Va mai veni un val de inflație peste noi”. Care ar urma să fie perioada cea mai dificilă din an

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat luni, 3 ianuarie, că românii s-ar mai putea confrunta cu un nou val de scumpiri la jumătatea acestui an, dacă nu se va interveni împotriva

Ministrul Finanțelor admite că sunt îndreptățite criticile privind veniturile supraevaluate la buget: ”Rămâne să demonstrăm că nu e așa”

28 Decembrie 2021 - Ministrul Finanțelor admite că sunt îndreptățite criticile privind veniturile supraevaluate la buget: ”Rămâne să demonstrăm că nu e așa”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat marți, 28 decembrie, că analiza Consiliului Fiscal conform căreia în buget au fost estimate venituri mai mari cu 1,5 miliarde de lei este

Programul IMM Invest va continua și în 2022. Plafonul aprobat se ridică la 10 miliarde de lei VIDEO

28 Decembrie 2021 - Programul IMM Invest va continua și în 2022. Plafonul aprobat se ridică la 10 miliarde de lei VIDEO

Guvernul a aprobat marți, 28 decembrie, prelungirea programului IMM Invest şi a subprogramului Agro IMM Invest. Potrivit ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, plafonul din 2022 se va ridica la

Românii cu pensii de peste 4.000 de lei vor plăti contribuții la sănătate din 2022. Câți sunt în această situație

17 Decembrie 2021 - Românii cu pensii de peste 4.000 de lei vor plăti contribuții la sănătate din 2022. Câți sunt în această situație

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a precizat vineri, 17 decembrie, că 20% dintre români primesc pensii peste 4.000 de lei. De anul viitor, aceștia vor plăti contribuţiile la sistemul de

Închisoare de până la 5 ani pentru angajatorii care nu plătesc contribuțiile salariaților. Varianta finală aprobată de guvern

17 Decembrie 2021 - Închisoare de până la 5 ani pentru angajatorii care nu plătesc contribuțiile salariaților. Varianta finală aprobată de guvern

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat vineri, 17 decembrie, că prevederea privind pedeapsa cu închisoarea pentru angajatorii care nu plătesc contribuţiile angajaţilor va intra în

TVA la căldură scade la 5% în 2022. Taxa, redusă la același nivel și în cazul locuințelor noi

17 Decembrie 2021 - TVA la căldură scade la 5% în 2022. Taxa, redusă la același nivel și în cazul locuințelor noi

Guvernul a aprobat în ședința de vineri, 17 decembrie, măsura privind reducerea TVA la energie termică la 5% din ianuarie 2022, pe perioada sezonului rece. De asemenea, de anul viitor, taxa va

Coaliția a ajuns la un acord privind bugetul de stat pe 2022. Ministrul Finanțelor: ”Nu există neapărat zâmbet şi nici satisfacţie”

17 Decembrie 2021 - Coaliția a ajuns la un acord privind bugetul de stat pe 2022. Ministrul Finanțelor: ”Nu există neapărat zâmbet şi nici satisfacţie”

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat vineri, 17 decembrie, că discuțiile cu ministerele privind proiectul bugetului de stat pe 2022 s-au încheiat. Acesta a vorbit și despre posibile

Top 3 știri din presa centrală

Țigările clasice Marlboro vor dispărea de pe piață. Anunțul gigantului Phillip Morris
Gigantul american din industria tutunului, care produce celebra marcă Marlboro, va renunța la țigările clasice. Nu a fost oferit un calendar...

Pasăre rară salvată de elevi din Galați. A fost transportată cu maxi-taxi până la centrul pentru protecția animalelor sălbatice VIDEO
Elevii și profesorii de la Colegiul de Industrie Alimentară ”Elena Doamna” din Galați au găsit, miercuri, în grădina instituției un pui...

Mărcile rusești care au luat locul celebrelor Zara, H&M sau McDonald’s. Cum încearcă industria din Rusia să acopere golul lăsat de rivalii străini
Designerii şi mărcile ruseşti ajută sectorul de retail din Rusia să-şi revină treptat, după 15 luni turbulente de închideri de magazine...
  1. O femeie care și-a vândut apartamentul pentru a merge într-o croazieră de 3 ani în jurul lumii își cere banii înapoi
  2. Cu cât a ajuns să fie plătit un salahor: "Au și tabieturi, nu fac nimic până nu fumează sau beau cafeaua"
  3. Românii își caută parteneri de drum spre Grecia. "Sunt niște băieți care repară aceeași mașină în aceeași curbă, de vreo 10 ani"
  4. Turiști români, cazați la cinci stele și all inclusive, nevoiți să mânânce în oraș: „Egiptenii sunt needucați”
  5. O cunoscută prezentatoare tv din România, acuzată că a venit beată la emisiune: "Stare vizibilă de incoerență, gesticulări excesive, glume deplasate" VIDEO
  6. Paradox pe piața muncii: șoferii de TIR sunt plătiți regește, dar sunt tot mai greu de găsit. „Multe persoane „dezertează” fără un minim preaviz”
  7. Apelul la „chibzuință” al unui român din diaspora care vrea să se mute la sat, în România: „Poate cineva s-o simți și mai taie din lăcomie”
  8. Lista telefoanelor care emit cel mai ridicat nivel de radiații: "Mai bine să fii precaut decât să regreți"
  9. Șocul unui român după ce a fost cazat într-o cameră minusculă: "Dacă aveți impresia c-a fost ieftin hotelul și de-aia, nu, n-a fost"
  10. Blocată în aeroport, Monica Tatoiu a desființat Taromul: ”Nu trebuie să investești în pipițele de la marketing și amantele nu știu cui”