Cum comentează ministrul Turismului prețurile de pe litoral. Cadariu a ajuns la mare de două ori: "Bine, o dată în ianuarie"

Marti, 12 Iulie 2022, ora 13:05
2710 citiri
Cum comentează ministrul Turismului prețurile de pe litoral. Cadariu a ajuns la mare de două ori: "Bine, o dată în ianuarie"
Imagine de pe litoralul românesc FOTO Hepta

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a comentat marți, 12 iulie, situația prețurilor exagerate de pe litoralul românesc și și a afirmat că există explicații pentru prețurile mari.

”Chiar de două ori (am fost pe Litoral). Bine, o dată am fost în ianuarie. Nu știu dacă e relevant, dar am fost. Am fost prezent pe Litoral la începutul lunii iunie. Am și stat câteva zile acolo cu familia după ce am avut acea acțiune oficială. La acel moment, cel puțin, lucrurile erau în regulă.

Lucrurile păreau în regulă, cel puțin din punct de vedere ale curățeniei exterioare. Tot în acel moment, cei de la Apele Române își făcuseră treaba. Au fost predate porțiunile de plajă la timp. Deci la acel moment lucrurile păreau în regulă”, a spus ministrul Turismului, Daniel Cadariu.

El spune că atunci prețurile erau decente și că o masa pentru două persoane l-a costat „undeva până la o sută de lei”.

Ministrul Turismului a fost întrebat care este părerea sa referitor că la Vadu o ciorbă costă 57 de lei.

”Ideea de bază e următoare - suntem într-o economie de piață și ar trebui să funcționeze cererea și oferta și probabil în linii mari și funcționează.

Acolo unde sunt exagerări, fie în alimentație publică sau cazare, clienții, turiștii vor reacționa. Pe de altă parte, constatăm cu toții realități internaționale - criză economică, perioadă post-pandemică, creșteri de prețuri la utilități...

Nu zic neapărat că toate, dacă sunt astfel de prețuri exagerate, ar fi justificate, dar sunt și explicații pentru prețuri mai mari, cel puțin comparativ cu perioada similară a anului trecut”.

Cadariu a comentat și imaginea care arăta că un admninistrator de plajă a cerut 200 de lei pentru amplasarea cearșafurilor.

”Strict personal, nu mi se pare firesc. Am văzut și o explicație. De altfel, am înțeles că nimeni nu a achitat o astfel de sumă exorbitantă pentru așa ceva.

Noi nu avem măsuri legale cu privire la prețuri, nu avem competențe. Tarifele, cel puțin în acel caz, sunt de neacceptat și inițiativa acelui operator a fost total nefericită”, a mai spus ministrul.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Dan Negru, șocat de ce-a găsit în supermarket: ”România nu e o țară, e o afacere” FOTO
Dan Negru, șocat de ce-a găsit în supermarket: ”România nu e o țară, e o afacere” FOTO
Cunoscutul realizator de televiziune Dan Negru s-a arătat intrigat, într-o postare pe rețelele sociale, de prețul cu care se vând urzicile în supermarket. ”“Urzica astupă foamea...
Ciucă se opune impozitului progresiv sau creșterii taxelor: „România este mai competitivă cu cota unică”
Ciucă se opune impozitului progresiv sau creșterii taxelor: „România este mai competitivă cu cota unică”
PNL a introdus şi a apărat cota unică în ultimii 20 de ani şi nu va fi de acord cu creşterea taxelor sau cu impozitul progresiv, a declarat, miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă....
#ministrul Turismului, #daniel cadariu, #preturi, #litoral romanesc , #stiri vacanta