Chinurile prin care a trecut o adolescentă vândută proxeneților de propriul tată. Fata a fost exploatată sexual doi ani

Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 16:58
3812 citiri
Chinurile prin care a trecut o adolescentă vândută proxeneților de propriul tată. Fata a fost exploatată sexual doi ani

Un bărbat din Covasna a fost arestat după ce poliția și procurorii DIICOT au descoperit că își vânduse fiica de 15 ani pentru a fi exploatată sexual.

”La data de 27 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Covasna și au pus în executare trei mandate de aducere”, au transmis poliția și DIICOT.

Anchetatorii au descoperit că, în perioada 2019-2021, ”un bărbat și-ar fi vândut de mai multe ori fiica minoră, care, în anul 2019, avea vârsta de 15 ani, unor bărbați, care ar fi lovit-o, ar fi lipsit-o de libertate și ar fi exploatat-o sexual și prin obligarea la muncă”.

”În cauză, s-a reținut faptul că în cursul anului 2019, unul dintre inculpați și-a traficat fiica minoră, în vârstă de 15 ani, prin transportarea acesteia la domiciliul unuia dintre inculpați în vederea exploatării minorei în schimbul unei sume de bani.

Fapta a fost săvârșită prin constrângere, inducere în eroare și abuzând de poziția sa de autoritate asupra minorei și de situația vădit vulnerabilă a acesteia datorată nivelului de educație, dezvoltare fizică și psihică și situației de dependență în care se afla.

Ceilalți doi inculpați au lovit-o, au lipsit-o de libertate și au exploatat-o sexual și prin obligarea la muncă pe minoră în perioada 2019-2021, interval de timp în care victima a fost ținută în stare de aservire și lipsire de libertate prin folosirea violenței fizice și psihice, profitând de vulnerabilitatea acesteia”, arată investigatorii.

În toată această perioadă, cei doi inculpați au beneficiat de sprijinul inculpatului care și-a traficat copilul.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Persoana minoră a fost scoasă din mediul respectiv și predată D.G.A.S.P.C., pentru a primi îngrijire și consiliere psihologică.

Trei bărbați au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, în vederea audierii, iar, față de aceștia, procurorul a emis o ordonanță de reținere, pentru 24 de ore.

La data de 28 ianuarie 2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a dispus arestarea preventivă a unuia dintre bărbați și luarea măsurii controlului judiciar față de ceilalți doi.

Activitățile desfășurate au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Târgu Secuiesc și Secției de Poliție Rurală Târgu Secuiesc, criminaliștilor din cadrul I.P.J. Covasna, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Covasna și jandarmilor din cadrul I.J.J. Covasna.

Cercetările sunt continuate de către D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna cu privire la comiterea infracțiunilor de trafic de minori, complicitate la trafic de minori, viol în formă continuată, complicitate la viol, rele tratamente aplicate minorului, act sexual cu un minor, loviri sau alte violențe și camătă.

Citeste si:
Fostul șef al Direcției Pașapoarte Dâmbovița, condamnat la închisoare cu executare. Afacerea murdară care l-a adus în fața judecătorilor
Fostul șef al Direcției Pașapoarte Dâmbovița, condamnat la închisoare cu executare. Afacerea murdară care l-a adus în fața judecătorilor
Fostul șef al Direcției Pașapoarte Dâmbovița, Șerban Dumitru, a fost condamnat de Curtea de Apel Ploiești la 3 (trei) ani şi 4 (patru) luni închisoare, în regim de detenţie, fiind găsit...
Cum a câștigat o grupare de proxeneţi din Tunari o jumătate de milion de euro prin metoda "loverboy". 21 de fete au fost exploatate
Cum a câștigat o grupare de proxeneţi din Tunari o jumătate de milion de euro prin metoda "loverboy". 21 de fete au fost exploatate
Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat luni, 16 mai, 44 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Prahova, Suceava, Olt şi Brăila,...
Comentarii