Mircea Badea a facut plangere penala pentru alerta falsa de cutremur de la Biziday. Reactia lui Moise Guran

Duminica, 05 Martie 2017, ora 17:21
18032 citiri
Mircea Badea a facut plangere penala pentru alerta falsa de cutremur de la Biziday. Reactia lui Moise Guran
Foto: Facebook/Mircea Badea chiar el

Mircea Badea i-a facut plangere penala lui Moise Guran, dupa ce aplicatia acestuia, Biziday, a transmis o alerta falsa de cutremur de 10 grade.

"Subsemnatul Badea Mircea Radu, proprietar al blogului www.mircea-badea.ro si realizator de emisiuni la Antena3, doresc sa sesizez Ministerul Public cu privire la urmatoare situatie.

La data de 3.03.2017 abonatii aplicatiei Biziday au primit o alerta de cutremur de 10 grade pe scara Richter.

A aparut astfel un sentiment de panica teribila la foarte multi cetateni care au primit aceasta informatie falsa. Prin intensitatea sentimentului de panica si prin dimensiunea raspandirii acestuia consider ca ne aflam in prezenta unui pericol pentru ordinea publica", a scris Badea in plangerea facuta prin email.

Citeste si 40 de ani de la cutremurul din '77 (Video)

Moise Guran este o persoana cunoscuta in spatiul public, care a girat pentru activitatea si functionarea aplicatiei.

"Atasez cateva reactii ale abonatilor aplicatiei care au trait momente de groaza si care au actionat sub imperiul acestei stari. Mentionez ca acestia sunt oameni obisnuiti sa #reziste si nu se sperie usor.

Dar cand e vorba despre o situatie de viata si de moarte despre care sunt avertizati de o aplicatie asumata de un cetatean in care au incredere, s-au lasat cuprinsi de sentimentul de panica si au reactionat ca atare", a mai scris Badea in plangere, care a adaugat ca, "fata de cele prezentate, chestiuni care consider ca intrunesc elementele constitutive ale unor infractiuni prevazute de lege, va rog sa luati masurile legale care se impun".

In replica, Moise Guran a precizat ca si el urma sa faca plangere penala, dar nu pe email asa cum a procedat Mircea Badea.

"Un cetatean (utilizator sau nu al aplicatiei Biziday, nu e clar) sustine ca a facut o plangere penala. E ok, asta urma sa fac si eu, chiar daca nu pe email. Daca cetateanul respectiv dorea doar mai multe sharuri, uite il ajut, nu conteaza. Procurorii vor incepe bineinteles o urmarire penala in rem, pentru a determina daca cineva a incercat sa puna in pericol securitatea publica", a scris Moise Guran pe Facebook.

Iar apoi a citat si articolul din noul Cod Penal la care face referire:

"Comunicarea sau raspandirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, cunoscand caracterul fals al acestora, daca prin aceasta se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani".

Precizam ca in trecut Moise Guran si Mircea Badea au fost colegi, amandoi lucrand la Antena 1, in trustul lui Dan Voiculescu.

Zeci de mii de romani abonati ai aplicatiei Biziday s-au speriat, vineri seara, cand au fost alertati de aplicatia Biziday, pe telefoanele mobile, ca are loc un cutremur de 10 grade pe scara Richter.

Eveniment Quarterly Report

George Simion își explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion își explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion a reacționat luni, 2 octombrie, după ieșirea violentă, în care pare că îl bruschează pe un tânăr care îl filma la festivalul „Micul de Aur”. Liderul AUR spune că...
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost sancționată de polițiști după ce a fost prinsă circulând cu viteză pe un bulevard din Capitală, mai exact cu 27 de kilometri la oră peste...
#Mircea Badea plangere penala Moise Guran, #plangere penala Moise Guran, #Moise Guran aplicatie cutremur , #Antena