Antena 3 contesta in justitie amenda CNA pentru Mircea Badea

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 22:17
2611 citiri
Antena 3 contesta in justitie amenda CNA pentru Mircea Badea

Antena 3 va contesta in instanta decizia CNA de amendare a postului pentru emisiunea "In gura presei", iar Mihai Gadea, director general al canalului, ia in calcul si posibilitatea de a face plangere penala impotriva membrilor Consiliului care au votat sanctiunea.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de joi, sa amendeze cu 20.000 de lei postul Antena 3 pentru emisiunea "In gura presei" din 25 august, in care realizatorul Mircea Badea a folosit un "limbaj injurios" si l-a amenintat pe premierul Emil Boc, spunand ca ii va face rau, daca va avea posibilitatea, informeaza Mediafax.

"Ceea ce a facut astazi CNA este in opinia mea inca o dovada ca oamenii acestia sunt chemati acolo sa faca jocuri politice. Sunt niste lucuri pe care le-au spus astazi membrii CNA care nu au legatura cu statutul lor de membri ai CNA", a replicat Mihai Gadea pentru sursa citata.

Acesta a spus ca Antena 3 va contesta in instanta amenda aplicata joi si ca se ia in calcul inclusiv o plangere penala impotriva celor care au votat aceasta noua amenda, pentru abuz in serviciu.

Totodata, Mihai Gadea a facut referire si la unele afirmatii facute de un membru al CNA, Dan Grigore, in sedinta de joi a Consiliului. Dan Grigore a spus ca il considera pe Mircea Badea "inteligent", dar nu cultivat. "Sunt multi oameni inteligenti care habar n-au de nimica, in afara de faptul ca le merge mintea si au chiar fuga de idei", a spus Dan Grigore, raspunzandu-i unui alt membru al CNA. "Domnul Dan Grigore cred ca nu a inteles nimic din ce inseamna statutul lui de membru CNA", a comentat Mihai Gadea.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de joi, emisiunea "In gura presei" difuzata pe Antena 3 in data de 25 august si reluata a doua zi, de la ora 7.05, pe Antena 3, si de la ora 10.00, pe Antena 1.

In emisiunea sa, Mircea Badea s-a adresat fostului ministru al Muncii, Mihai Seitan, fostului ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, si premierului Emil Boc cu apelative de genul "Dobi", "Seni", "Oli" si "Piti".

Totodata, Mircea Badea a spus in emisiunea respectiva ca trebuie sa fii "incredibil de prost" ca sa faci parte din guvern, catalogandu-i pe cei care l-au votat pe Traian Basescu drept "giboni", care, daca nu pot fi "exterminati, pot fi ignorati". Badea a mai spus, ironic: "toti suntem niste papagali, niste ratati sinistri, niste milioane de ratati sinistri in tara asta". In acelasi timp, jurnalistii de la Evenimentul zilei sunt catalogati drept "japite", iar jurnalistul Mircea Marian de la acelasi ziar este "ciumpalac penibil si japitoi".

In aceeasi emisiune, inaintea grupajului de publicitate, Mircea Badea s-a adresat premierului Emil Boc: "Domnu' Piti, domnu' Boc, deci eu va promit ca, daca eu, personal, in aceasta viata, a mea si a dumneavoastra, ma rog, portiunea care se intersecteaza, ca poate eu mor inaintea dumneavoastra, poate dumnevoastra inaintea mea - sa gandim pozitiv -, deci eu, daca in aceasta viata o sa am ocazia, eu, personal, o sa va fac rau. Repet, poate nu m-ati inteles: eu, un cetatean din Romania, daca in aceasta viata voi avea prilejul, nu voi ezita nicio secunda sa va fac oricat de mult rau pot".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#amenda CNA Mircea Badea, #Antena amenda Mihai Gadea , #In gura presei