Duel mediatic Mircea Badea - Cristian Tudor Popescu

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 15:15
16790 citiri
Duel mediatic Mircea Badea - Cristian Tudor Popescu
Foto: Arhiva

Mircea Badea si Cristian Tudor Popescu au inceput, de cateva zile, un adevarat razboi mediatic, inceput odata cu interviu acordat de editorialistul cotidianului Gandul, in care a afirmat ca realizatorul TV ii determina pe oameni sa traiasca "intr-o realitate paralela".

Drept replica la interviul acordat Paginii de Media, in care Mircea Badea era descris ca un "entertainer, lider de opinie", realizatorul emisiunii "In gura presei" i-a transmis jurnalistului ca il considera mort.

CTP nu s-a lasat mai prejos si i-a raspuns, in Gandul. "Daca acum 2-3 ani, subsemnatul ma adresam in calitate de batran naiv d-lui Mircea Badea, acum ma vad silit s-o fac in calitate de cadavru. Caci dl Badea m-a declarat aseara mort, in forul sau interior. Prin urmare, ii raspund din postura de strigoi", a scris Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a explicat ca nu a afirmat despre Badea ca ar fi mincinos, dar a subliniat ca, prin felul in care i-a interpretat spusele i-a dovedit ca are dreptate: "A facut astfel lucrul pe care chiar il spun despre dansul, nu ca minte: a indus publicului, cu mijloace nonjurnalistice, ideea ca Popescu il face mincinos. Adica, un fals".

Mircea Badea i-a dat din nou replica in emisiunea pe care o realizeaza la Antena 1.

"Sigur, domnul Popescu nu a zis Badea este un mincinos: Dar daca ii spun unei dudui duduie, dumneavoastra va angajati in activitati sexuale in urma carora aveti profituri de ordin material, cand aia o sa zica adica ma faci prostituata?... Eu? Am spus eu prostituata? Nu, dar asta inseamna.

Mircea Badea, duel mediatic cu Radu Moraru. De ce arbitreaza Turcescu? (Opinii)

Deci nu m-a facut mincinos, doar a spus ca induc un fals. Sau probabil diferenta dintre a minti si a induce un fals este sinceritatea demersului.

Adica a induce un fals poti sa o faci si de prost, nu neaparat de mincinos. Minciuna presupune premeditare. Daca aceasta este interpretarea, s-ar putea sa ma fi salvat faptul ca sunt prost, nu am avut intentia de a minti. (...) Poate-s prea prost.

Eu aveam impresia despre mine ca pot participa la un concurs de deductii logice cu oricine, deoarece nu am complexe. Dar poate traiesc intr-o realitate paralela", a spus Mircea Badea.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Mircea Badea CTP, #Mircea Badea razboi Cristian Tudor Popescu , #stiri Mircea Badea