Mircea Badea, candidatul nostru! (Opinii)

Vineri, 26 August 2011, ora 22:05
5410 citiri
Mircea Badea, candidatul nostru! (Opinii)

Odata cu alegerile partiale de duminica, a trebuit sa acceptam ori ca Puterea e prea corupta si puternica si Opozitia e prea cinstita si slaba, ori ca Puterea abia pierde daca 28% din electorat iese la vot (in Maramures) si Opozitia pierde categoric daca 55% voteaza (in Neamt), ori ca Puterea stie sa inscrie cand li se ofera un Pinalti si Opozitia are pe taraba doar un Harbuz rascopt, ori ca Puterea are sacose sa scoata lumea la vot si Opozitia n-are lideri sa-si mobilizeze electoratul, in fine, ori ca planul A al Puterii e mai tare decat planul B al Opozitiei.

Cu alte cuvinte, schimbarea nu a avut loc, asa cum se anunta pe posturile mai favorabile balaurului bicefal, Pontantonescu (sic!). Si totusi oamenii acestia din USL au stat tot timpul pe canalele televiziunilor aratand, discutand, demonstrand privitorilor (traitori in Romania descrisa in fata lor), cat de necesara e o schimbare. Rezultatul? Neconvingator. A cui e vina? A candidatilor? Mai degraba. Atunci sa vina altii. Cine?

Ca ne-am saturat de Tipatesti, de Catavenci, de Dandanache, de Zite si tradari, de scrisori pierdute si santaje, de aliante si coalitii. Vrem pe altcineva, pe combatantul reactiunii, pe Rica Venturiano. Din galeria de personaje caragialesti, acesta din urma intrupeaza insasi Lumina in noaptea furtunoasa a Patriei noastre: e "june din popor", "redactor la ziar", "vorbeste abitir si scrie despre ciocoi", "e bun de dipotat si ministru". Revenind cu picioarele-n prezent, Rica reciclat si reinventat telegenic nu e nimeni altul decat d-l Mircea Badea.

Cine nu-l cunoaste pe d-l Badea? Necunoscatorilor le e de-ajuns sa arunce o privire in gura presei, unde stirile sunt semi-digerate la vreme de noapte, si au sa zareasca un ins care pirueteaza ca o perseida, si inca timp de o ora, trasandu-si vectorii opiniilor pe sticlele de televizor.

Va intreb si zic, n-ar fi dumnealui mai potrivit decat oricare alt politician care intentioneaza sa candideze pentru o functie publica sau, mai ales, decat oricare alt om de televiziune aspirant la o dregatorie? E mai proaspat decat morbidul Dan Diaconescu si mai barbierit decat Voinescu, e mai barbat decat Udrea si mai ochios decat Basescu, e mai articulat decat Vanghelie si mai 'telectual decat Plesu.

Nu e beizadea, nu a turnat la Securitate; e "d'ai nostri" (sic!). Preopinentul nocturn stie sa monologheze mai bine decat politicienii sa dialogheze, vorbeste cum ii "vine la gura"; e liber. E partizanul mai degraba al karatelor pedagogice decat al tepelor radicale din Piata Universitatii; e tolerant. E rodat si patit intr-o Romanie care, stim bine, ii mananca tot timpul; e patriot. E omul ce odata ce a cunoscut pumnii lui Doroftei, meleul politic n-are ce naiba sa-i mai ascunda; e competent.

Toate le stie, ne place. Sa compatimeasca dumnealui la necazul nostru, al celor care vrem, domne, schimbarea si sa cabulipseasca, asadar, sa ne onoreze cu atata cinste: sa fie candidatul nostru. Rezon!

P.S. Aiurea! Textul e un pamflet si orice asemanare cu personajele reale e pur intentionata.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#mircea badea, #Mircea Badea alegeri, #alegeri partiale , #stiri Mircea Badea