Mircea Badea si Victor Ciutacu protesteaza in Piata Constitutiei

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 14:25
8690 citiri
Mircea Badea si Victor Ciutacu protesteaza in Piata Constitutiei

Mircea Badea si Victor Ciutacu protesteaza, in Piata Constitutiei, fata de amenzile date de Consiliul National al Audiovizualului. Protestul, care a inceput la ora 14:00, a fost anuntat in urma cu o saptamana si, inca dinainte de ora inceperii sale, cateva sute de persoane se adunasera in apropierea sediului Consiliului National al Audiovizualului.

"Nu este un protest al Antenei 3, organismul asta in fata caruia protestam noi a vrut sa desfiinteze cu acte televiziunea concurenta a noastra, Realitatea TV. Probabil ca dupa aceea urma Antena 3", a spus Victor Ciutacu.

"Ma astept sa vina toti oamenii care cred ca nu l-am impuscat degeaba pe Ceausescu", a mai spus Ciutacu.

"Noi am contestat in instanta amenzile aplicate, dansii nu au returnat banii cu care ne-au amendat. Aici este vorba despre ceea ce unii dintre noi percep ca fiind limitarea dreptului la exprimare", a spus si Mircea Badea.

Cei doi realizatori au tinut sa precizeze ca nu au chemat pe nimeni sa participe la acest protest.

Primaria Capitalei a aprobat, la cererea lui Mircea Badea, organizarea unui protest in fata sediului CNA, in intervalul orar 14.00-16.00. Autorizatia este valabila pentru doua persoane, dar in final numarul celor care ii sustineau pe cei doi jurnalisti a depasit 1.000.

Initiativa lor a intervenit in urma amenzii de 10.000 de lei pe care CNA a acordat-o Antenei 3 pentru emisiunea "Sinteza Zilei" din 14 septembrie, in care Mircea Badea si Victor Ciutacu sunt invinuiti de limbaj injurios si incalcarea dreptului la propria imagine al Elenei Udrea si al unui primar PD-L.

In timpul emisiunii, Victor Ciutacu a zis despre Elena Udrea ca este "buna". Redactorul sef al "Jurnalului National" si realizatorul emisiunii "Vorbe Grele" a retractat, in fata sediului CNA, afirmand: "Elena Udrea nu este buna".

La protestul de marti participa, in calitate de sustintatori, si Mihai Gadea si Radu Tudor. Mihai Gadea a precizat ca a venit in Piata Constitutie pentru a-si oferi "sprijinul si solidaritatea".

"Sunt impresionat de cati oameni au venit aici si vreau sa subliniez ca nu este un miting politic si nici nu as vrea sa se transforme intr-unul", a precizat directorul postului de televiziune Antena 3. Oamenii adunati pentru a-si sustine pe cei doi jurnalisti au strigat "Iesi afara, javra ordinara" si "Jos cenzura!".

Potrivit cotidianului Adevarul, fotoreporterul Catalin Tudorica de la Click! a fost retinut pentru ca se urcase pe un gard si a fost bagat in duba de catre jandarmii prezenti la mitingul organizat in Piata Constitutiei de realizatorii TV Mircea Badea si Victor Ciutacu.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...