Avocatul familiei lui Bercea Mondialu cere ca presedintele sa fie citat ca martor in dosarul fratelui sau

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 19:33
2663 citiri
Avocatul familiei lui Bercea Mondialu cere ca presedintele sa fie citat ca martor in dosarul fratelui sau

Avocatul Pavel Abraham, care ii reprezinta in instanta pe membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu, a declarat, miercuri, la Tribunalul Constanta, ca va cere conexarea dosarelor despre presupusa santajare a lui Mircea Basescu, dar si ca Traian Basescu sa fie citat ca martor.

Trei din cei cinci membri al familiei lui Bercea Mondialu, trimisi in judecata pentru presupusa santajare a lui Mircea Basescu, insotiti de avocatul Pavel Abraham, s-au prezentat, miercuri, la Tribunalul Constanta, unde le-a fost prezentat rechizitoriul procurorilor, intalnirea avand loc in Camera de Consiliu.

Rudele lui Bercea Mondialu, trimise in judecata pentru santaj (Video)

Pavel Abraham a precizat ca au fost discutate doar masurile preventive si ca a solicitat in instanta pentru Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondialu, masura arestului la domiciliu si, eventual, "control judiciar cu limita la nivel national pentru a-si putea vizita rudele incercerate".

Pentru Izaura Anghel, care este gravida in luna a opta, a cerut ridicarea controlului judiciar tot pentru a-si putea vizita rudele incarcerate, dar si pentru a se putea prezenta la controlul medical, pentru ca in Draganesti, juderul Olt nu exista spital.

In cazul lui Ghinica Anghel, fiul cel mic al lui Bercea Mondialu, avocatul a cerut sa nu fie luata nicio masura, aducand ca argumente faptul ca acesta este minor, iar "contributia lui este minima in presupusa fapta de santaj".

Noi stenograme in scandalul Mircea Basescu-Bercea Mondialu. Ce spune presedintele

El a mentionat ca a solicitat, in numele clientilor sai, sa le fie restituti banii pe care acestia i-ar fi dat lui Mircea Basescu.

Avocatul familiei lui Bercea Mondialu a mai spus ca din inregistrarile prezentate in instanta "nu rezulta niciun fel de amenintare" la adresa fratelui presedintelui Traian Basescu si a mentionat ca membrii familiei Anghel "il roaga sa le restituie banii, nepunandu-se problema amenintarii in niciun fel".

Traian Basescu, citat ca martor in dosar

De asemenea, Pavel Abraham a mai precizat ca va cere ca Traian Basescu sa fie citat ca martor in acest dosar, dupa ce acesta a declarat ca ar fi stiut ca fratele sau este santajat.

Noi stenograme cu Mircea Basescu: "Nici frate-miu nu are bani!"

"Domnia sa a avut o prestatie publica indoielnica. (...) Intr-un proces penal trebuie sa spuna anchetatorilor ce stia in mod concret, nu faptul ca stia de anul trecut. Ce stia? Ce i s-a spus? Ce indrumari concrete i-au dat? Sunt chestiuni deosebite, am spune, pentru individualizarea unei eventuale raspunderi sau pentru absolvirea de o raspundere. Cred ca este o chestiune la care ar trebui sa insiste si domnul Basescu", a mentionat Abraham.

El a precizat si ca va cere si conexarea celor doua dosare - cel in care Mircea Basescu ii acuza pe membrii familiei Anghel de santaj, instrumentat de procurorii anticoruptie din Constanta si cel in care fratele presedintlui este acuzat de trafic de influenta, dosar instrumentat de DNA central.

Denuntatorii lui Mircea Basescu nu vor fi trasi la raspundere pentru cumparare de influenta - Avocat

"Noi vom solicita aceasta proba (chemarea lui Traian Basescu ca martor - n.red.) si in dosarul de la Bucuresti deoarece noi credem ca este o chestiune de indivizibilitate, e o infractiune complexa, iar aceasta cauza nu poate fi judecata separat de cea de la Bucuresti.

Se impune conexarea dosarelor. Prin aceiasi fapta s-au dat banii, s-a facut traficul de influenta. (...) Ori daca s-au dat banii, aceasta infractiune este legata indisolubil, este conexa, cu infractiunea de santaj. Deci ele trebuie cercetate impreuna", a adaugat Pavel Abraham.

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...