Mircea Basescu, fratele presedintelui, afla daca ramane dupa gratii

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 07:07
3546 citiri
Mircea Basescu, fratele presedintelui, afla daca ramane dupa gratii

Mircea Basescu, fratele presedintelui, va afla daca ramane sau nu in arest.

Curtea de Apel judeca vineri recursul lui Mircea Basescu la decizia de arestare preventiva pentru 30 de zile, potrivit Realitatea Tv.

Mircea Basescu ar putea fi transferat la Spitalul Penitenciarului Jilava

Mircea Basescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri seara, iar avocatul sau a depus deja o contestatie la decizia magistratilor Tribunalului Bucuresti.

Daca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti resping aceasta contestatie si decid mentinerea starii de arest preventiv pentru fratele presedintelui, atunci el ar putea solicita, in baza conditiei sale medicale, transferul la Penitenciarul Jilava. Acolo, Mircea Basescu ar putea beneficia de asistenta medicala si de aparatura de ultima generatie.

Mircea Basescu, vizitat de avocat - pregatesc recursul

Acuzatii: Fratele presedintelui s-a folosit de numele lui Traian Basescu

Mircea Basescu s-ar fi folosit de calitatea de membru al familiei prezidentiale si de numele sefului statului, in cazul lui Bercea Mondialu, se arata in referatul procurorilor DNA privind solicitarea arestarii preventive.

Procurorii DNA sustin ca este clar, din inregistrarile facute publice miercuri seara, ca Mircea Basescu si Marian Capatana s-au folosit de numele presedintelui si ca fratele sefului statului a primit bani pentru a interveni la Traian Basescu.

In plus, se mai precizeaza ca Mircea Basescu s-a folosit de calitatea de membru al familiei prezidentiale pentru a da credibilitate afirmatiilor privind influenta sau pretinsa influenta pe care ar putea sa o abia la magistratii care se ocupa de dosarul lui Bercea Mondialu.

Procurorii au precizat, in ordonanta de retinere, ca "exista probe si indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila" ca Mircea Basescu, in perioada februarie 2011 - februarie 2012, a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar.

In schimbul celor 250.000 de euro, Mircea Basescu a promis ca va interveni pe langa magistratii care se ocupa de cazul "tatalui denuntatorului", adica Bercea Mondialu, pentru "a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate".

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Comentarii
John the true
rank 5
MIRCEA BASESCU E LIBER din arest !
ORD
rank 5
Felicitari Justitiei ! Mircea Basescu e liber din arest !