Denuntatorii lui Mircea Basescu nu vor fi trasi la raspundere pentru cumparare de influenta - Avocat

Luni, 23 Iunie 2014, ora 12:36
5929 citiri
Denuntatorii lui Mircea Basescu nu vor fi trasi la raspundere pentru cumparare de influenta - Avocat

Avocatul Pavel Abraham afirma ca membrii familiei lui Bercea Mondialu nu vor mai putea fi trasi la raspundere pentru dare de mita sau cumparare de influenta in dosarul in care Mircea Basescu a fost arestat, explicand ca acestia ar fi scapat pentru ca au facut denuntul la DNA inainte ca organele de urmarire penala sa se sesizeze.

Declaratiile au fost facute, luni, la postul Romania TV, unde avocatul familiei lui Bercea Mondialu a fost intrebat ce repercusiuni exista in acest dosar pentru clientii sai din familia lui Sandu Anghel, stiut fiind ca in Romania se pedepseste inclusiv darea de mita, nu doar primirea.

"Facand denuntul, el, practic, s-a desistat. A impiedicat astfel si confiscarea sumei si nu va mai putea fi tras la raspundere pentru traficul de mita, dare sau cumparare (...) Daca intervine desistarea, denuntul inainte de sesizarea organelor penale, sumele nu mai pot fi confiscate", a explicat Pavel Abraham, adaugand ca prin aceasta actiune "noi am prevenit confiscarea sumei de bani de autoritatile judiciare", dar si ca "denuntul ii profita inculpatului in dosarul in care a fost condamnat definitiv" pentru tentativa de omor.

Mircea Basescu, arestat pentru ca voia sa vanda libertatea ca o marfa

Pavel Abraham a continuat facand referire la fiul lui Bercea Mondialu, Florin Anghel, denuntatorul din acest dosar, spunand ca el are doar calitatea de "martor denuntator".

"Sunt mai multe mutari care trebuie facute pe parcurs, sa ne implicam ca adevarul sa iasa la iveala trebuie sa ne organizam foarte bine, activ, si sa prezentam probele necesare", a mai declarat Abraham.

Pavel Abraham a fost intrebat si daca nu cumva clientii sai risca sa fie pedepsiti pentru ca timp de 2 ani, din februarie 2012, cand s-a dat decizia pe fond, de condamnare, de catre Tribunalul Judetean Olt, si pana in mai 2014, au incercat "sa fenteze" justitia, oferind mita pentru ca Bercea Mondialu sa scape de inchisoare, cunoscut fiind ca in Romania se pedepseste inclusiv intentia, dar avocatul a ocolit raspunsul, spunand doar ca "aprecierea este corecta, ei au facut deplasari nenumarate la Constanta, au primit promisiuni nenumarate", dar ele nu au fost niciodata onorate.

Avocatul familiei lui Bercea Mondialu: Exista si alte inregistrari

Mircea Basescu, fratele presedintelui, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de influenta. Contestatia depusa de acesta va fi judecata vineri, 27 iunie, la Curtea de Apel Bucuresti.

C.B.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...