Ginerele lui Bercea Mondial scapa de inchisoare. Sotia lui Mircea Basescu ar putea fi martor

Luni, 18 August 2014, ora 16:05
2451 citiri
Ginerele lui Bercea Mondial scapa de inchisoare. Sotia lui Mircea Basescu ar putea fi martor
Foto: Arhiva

Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, arestat in dosarul privind santajarea lui Mircea Basescu, a cerut din nou Tribunalului Constanta inlocuirea acestei masuri cu una mai putin restrictiva, avocatul familiei Anghel solicitand totodata ca Doinita Basescu, cumnata presedintelui, sa fie audiata ca martor in proces.

Ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost dus, luni, la Tribunalul Constanta, unde a cerut din nou inlocuirea masurii arestului preventiv, fie cu controlul judiciar, fie cu arestul la domiciliu. Instanta a decis ca acesta sa fie plasat in arest la domiciliu, insa decizia nu este definitiva.

Avocatul Pavel Abraham declarase inainte ca solicitarea clientului sau ar putea avea castig de cauza dupa ce au fost depuse noi probe.

"Cred ca in baza noilor dovezi vom avea castig de cauza. Izaura a nascut prin cezariana, exista si o ancheta sociala care arata ca are probleme, ca este singura si intretine patru copii minori fara venituri", a spus Abraham.

Avocatul Pavel Abraham a fost intrebat daca va propune ca sotia lui Mircea Basescu, Doina, sa fie audiata ca martor, el confirmand acest lucru.

"Noi am propus-o ca martor. Noi am propus sa fie audiati si cei in cauza, respectiv Mircea Basescu, Marian Capatana, dar si Izaura, Fanica, toate persoanele care intr-o forma sau alta au intrat in contact cu aceasta cauza in jurul careia se invart toate elementele, darea unei sume de bani pentru a influenta actul de justitie", a explicat Abraham.

El a mai spus ca Bercea Mondial doreste sa faca un nou denunt si ca urmeaza sa vada probele respective si sa decida daca acestea ar putea rezista in instanta, fiind vorba atat de inregistrari, cat si de diverse inscrisuri.

Marius Constantin a depus in ultimele saptamani mai multe solicitari privind scoaterea de sub arestul preventiv, avand castig de cauza o singura data, atunci cand Tribunalul Constanta a hotarat sa fie judecat in arest la domiciliu. Hotararea nu era definitiva, iar Curtea de Apel a anulat-o apoi, mentinand arestul preventiv.

Sotia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin si Grinica Ion Anghel, precum si fiica si ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie din Constanta, la sfarsitul lunii iunie, fiind acuzati de santajarea lui Mircea Basescu.

Dosarul se judeca la Tribunalul Constanta, unde a fost trimis cu propunerea mentinerii masurii arestarii preventive in cazul lui Marius Constantin si a masurii controlului judiciar in cazul Izaurei Anghel si a lui Grinica Ion Anghel.

Marius Constantin se afla in arest preventiv din 30 mai, iar in 1 august Curtea de Apel Constanta a respins solicitarea acestuia de inlocuire a masurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, decizia fiind definitiva.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#Abraham audiata Doinita Basescu, #sotie Mircea Basescu audiata, #Mircea Basescu proces Bercea , #arestat