Mircea Basescu a promis familiei Anghel ca o va ajuta sa recupereze banii de la Capatana - motivare

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 16:40

   

Mircea Basescu a promis familiei Anghel ca o va ajuta sa recupereze banii de la Capatana - motivare
Documentul motivarii mentinerii in arest a lui Mircea Basescu, publicat miercuri, arata ca fratele presedintelui a promis familiei lui Bercea Mondial ca o va ajuta sa recupereze banii de la Marian Capatana.

Astfel, in motivarea Curtii de Apel Bucuresti se arata ca Mircea Basescu a recunoscut in fata instantei ca a vorbit cu membrii familiei lui Bercea Mondial, pentru a-i ajuta sa recupereze banii, potrivit Mediafax.

"Inculpatul Basescu Mircea a explicat ca, intr-adevar, a purtat discutii cu cei din familia Anghel cu privire la situatia lui Anghel Sandu, insa nu facea decat sa-i incurajeze, promitandu-le ca ii va ajuta sa-si recupereze banii de la inculpatul Capatana, referitor la discutia inregistrata, legat de suma de 250.000 euro", se arata in motivare.

De ce ramane in arest Mircea Basescu: Exista o stare de pericol social - motivarea instantei

De asemenea, judecatorul care a transmis motivarea noteaza ca in dosar "exista probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatii Basescu Mircea si Capatana Marian Adrian au savarsit infractiunea de trafic de influenta, respectiv complicitate la infractiunea de trafic de influenta".In motivarea publicata miercuri, in cazul mentinerii in arest a fratelui presedintelui, Mircea Basescu, instanta a explicat si ca lasarea sa in libertate ar perturba respectul fata de lege si se arata ca presupusele fapte savarsite de inculpatii arestati in acest caz "pot provoca o puternica rezonanta in societate" si ca inca mai exista "pericolul social generat".

Mircea Basescu ramane in arest

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, pe 27 iunie, ca Mircea Basescu ramane in arest si va fi judecat pentru trafic de influenta in stare de arest preventiv. Decizia CAB este definitiva.

Fratele presedintelui a fost retinut, joi, 19 iunie, dupa mai multe ore de audieri in calitate de suspect, el fiind acuzat de familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, ca a luat sute de mii de euro pentru a interveni pe langa magistrati ca sa il scape de inchisoare, ceea ce nu s-a intamplat.

A doua zi, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva a lui Mircea Basescu si a complicelui sau, Marian Capatana, iar avocatii celor doi au contestat imediat decizia.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2138 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor