Mircea Basescu, interviu din inchisoare: Nu mi se trage de la fini, e mana altcuiva. S-a umblat pe inregistrari

Marti, 22 Iulie 2014, ora 17:36
8442 citiri
Mircea Basescu, interviu din inchisoare: Nu mi se trage de la fini, e mana altcuiva. S-a umblat pe inregistrari

Fratele presedintelui, Mircea Basescu, aflat in arest, a dat primul interviu de dupa gratii, in care vorbeste despre relatia sa cu familia lui Bercea Mondial, despre botezul nepoatei acestuia si despre conditiile de detentie.

"Nu ma simt vinovat cu nimic. Am luat totul ca pe o gluma. De exemplu, cand pe film spun 'la mine au ajuns 250.000', fac o pauza dupa care continui 'mi s-a pus mormanul de dolari'.

Acei bani erau insa luati de Capatana, care temanandu-se de membrii familiei Bercea m-au transformat pe mine in intermediar, ca sa ii restitui eu. Din acest motiv au refuzat sa dea filmele originale, fiindca s-a umblat pe ele. Oricum, nu cred ca mi se trage de la finii mei, cred ca este mana altcuiva", a spus Mircea Basescu, intr-un interviu pentru Romania Tv, realizat prin intermediul avocatului Nelu Trasca.

Intrebat daca a vorbit la telefon cu Traian Basescu, de cand este arestat, fratele presedintelui a raspuns: "Nu, el nu poate sa ma sune in arest, iar eu nu am incercat sa il contactez".

De asemenea, Mircea Basescu a spus ca a fost coleg de celula si cu Dan Adamescu, printre altii, iar in prezent sunt sase persoane intr-o camera de opt, printre care si Madalin Dumitru, director din Primaria Capitalei.

"Conditiile sunt decente, pentru posibilitatile unui arest din Politia Capitalei. Cu psihicul sunt ok, am fost comandant de nava asa ca pot suporta conditii de izolare", a mai afirmat fratele presedintelui.

Mircea Basescu: Finul mi-a spus ca nu are niciun dosar, ca a primit NUP la toate

Intrebat cum l-a cunoscut pe Bercea Mondial, Mircea Basescu a raspuns ca prin intermediul lui Marian Capatana.

"Capatana venea mereu la mine la firma, aveam relatii de afaceri de mai mult timp. La una dintre vizite, in 2010, a venit insotit de Sandu Anghel si la sfarsitul discutiilor m-a intrebat: 'Nu vrei sa-mi botezi o nepoata?'. La inceput am ezitat, dar el mi-a insirat o lista cu copii botezati de nume sonore.

Unul botezat de Stolojan, altul de fostul presedinte al Sectiei Penale a Tribunalului Bucuresti, de presedintele Tribunalului Craiova si multi altii. I-am spus: 'Lasa-ma sa ma gandesc, sa vorbesc cu sotia'. In aceeasi zi m-am intalnit cu Inaltpreasfintitul Teodosie si i-am povestit ce mi se cere. 'Eu te sfatuiesc sa botezi, sa faci o pomana', mi-a zis. A doua zi i-am dat raspunsul lui Sandu Anghel, ca accept sa fiu nasul nepoatei lui.

Cererea lui a fost luni sau marti si sambata deja s-a tinut petrecerea. Ii spusesem sa nu vina cu sute de oameni asa ca a dat o masa la un restaurant. A fost intr-un cadru mai intim", a explicat fratele presedintelui.

Noi inregistrari in cazul Mircea Basescu - Capatana, unui fiu al lui Bercea: Voi va faceti treburile si fraierul plateste?

Totodata, Bercea Mondial i-a spus ca nu are niciun dosar penal si ca a primit decizie de neincepere a urmaririi penale la toate.

"Eu i-am spus 'uite ce se spune la televizor, ca esti interlop si ai multe dosare penale'. Finul mi-a raspuns ca nu are niciunul, ca a primit NUP la toate", a precizat Mircea Basescu.

Nu in ultimul rand, acesta a afirmat ca se intalnea cu finii sai de Paste, Craciun si de Lasata Secului, "cand vin finii la nasi": "Imi aduceau, printre altele, vin de Dragasani".

Fiica lui Bercea, despre Mircea Basescu: Mi-a spus ca au ajuns la frate'su 300.000 de euro

Mircea Basescu a fost arestat intr-un dosar de trafic de influenta, pe 20 iunie. Si Marian Capatana a fost arestat, tot atunci, in acelasi dosar. La mai mult de 30 de zile de cand a fost arestat, fratele presedintelui se afla inca in inchisoare. El intentioneaza insa sa depuna o cerere de inlocuire a arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu.

Mircea Basescu vrea arest la domiciliu

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, a declarat joi, la iesirea din sala de judecata a Tribunalului Constanta, ca Mircea Basescu i-ar fi spus ca la fratele sau, Traian Basescu, ar fi ajuns 300.000 de euro.

#interviu Mircea Basescu inchisoare, #Mircea Basescu interviu , #arestat