Mircea Basescu, la un pas de a fi eliberat - avocatul spune ca e in arest "nelegal" de 2 zile

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 10:55
2085 citiri
Mircea Basescu, la un pas de a fi eliberat - avocatul spune ca e in arest "nelegal" de 2 zile

Mircea Basescu, fratele presedintelui, afla joi decizia Inaltei Curti cu privire la masura de prelungire a arestarii preventive, stabilita de Curtea de Apel Constanta. Avocatul sau sustine ca Mircea Basescu se afla de doua zile in arest "nelegal".

Nelu Tasca afirma ca Tribunalul Constanta trebuia sa decida asupra prelungirii masurii de arestare preventiva, nu Curtea de Apel. "Din punctul meu de vedere, din data de 7 octombrie clientul meu, domnul Mircea Basescu, este in arest nelegal", a declarat avocatul pentru Ring.

Dupa decizia pe care o va da joi Curtea Suprema, avocatul va solicita revocarea mandatului de arestare emis pe numele lui Mircea Basescu.

"Imediat dupa ce se pronunta Inalta Curte, vom formula cerere de revocare a masurii (de prelungire a arestului preventiv - n.red.). Si, in mod normal, domnul Basescu trebuie pus in libertate, asa este normal, pentru ca nu poti sa ai mentinerea masurii fara sa ai cale de atac", a mai declarat avocatul fratelui presedintelui.

De asemenea, Nelu Tasca a anuntat ca Mircea Basescu isi va cauta dreptatea la CEDO.

Joi, Inalta Curte nu va judeca pe fond cazul Mircea Basescu, ci va trebui sa decida daca a fost vorba sau nu despre un viciu de procedura.

Saptamana trecuta, magistratii Curtii de Apel Constanta au respins cererile de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu depuse de Mircea Basescu si Marian Capatana. De altfel, pana in prezent toate solicitarile celor doi au fost respinse de judecatorii constanteni.

Mircea Basescu nu reuseste sa iasa de dupa gratii

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati preventiv in data de 20 iunie, dupa ce familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a facut publice mai multe inregistrari facute cu camera ascunsa, care ar demonstra ca fratele presedintelui a primit diverse sume de bani in schimbul promisiunii ca va interveni pentru eliberarea interlopului din inchisoare.

Astfel, procurorii au cerut arestarea preventiva a lui Mircea Basescu sustinand ca exista probe si indicii temeinice conform carora el ar fi primit, prin intermediul lui Marian Capatana, suma de 250.000 de euro in schimbul unei interventii la magistratii investiti cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor.

Mircea Basescu, interviu din inchisoare: Nu mi se trage de la fini, e mana altcuiva. S-a umblat pe inregistrari

Mai mult, ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, familia lui i-ar fi dat lui Marian Capatana si suma de 350.000 de euro, in acelasi scop.

Conform anchetatorilor, din suma totala de 600.000 de euro care ar fi ajuns la Marian Capatana, Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro.

Citeste si:
Nicușor Dan, după perchezițiile DNA: ”Prima oară a fost mai greu, când m-a sunat la 6 dimineaţa Poliţia să spună că este la Primărie”
Nicușor Dan, după perchezițiile DNA: ”Prima oară a fost mai greu, când m-a sunat la 6 dimineaţa Poliţia să spună că este la Primărie”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut joi seară, 20 ianuarie, precizări în legătură cu perchezițiile care au avut loc la sediul instituției. Edilul a declarat că le-a dat...
Contre între liberali din cauza ministrului Sănătății pus de PSD. Cât de posibilă este demiterea lui Alexandru Rafila
Contre între liberali din cauza ministrului Sănătății pus de PSD. Cât de posibilă este demiterea lui Alexandru Rafila
Părerile din PNL privind activitatea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, sunt împărțite. După ce prim-vicepreședintele partidului Rareș Bogdan a declarat public că acesta ar trebui...
Comentarii
memorex
rank 1
20 iunie iulie august septembrie octombrie