Mircea Basescu merge acasa - va fi eliberat din arest (Video)

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 12:55
17621 citiri
Mircea Basescu merge acasa - va fi eliberat din arest (Video)
Foto: Antena 3 (Arhiva)

Fratele presedintelui in functie, Mircea Basescu, va fi eliberat din arest preventiv, dupa o decizie de miercuri a magistratilor de la Curtea de Apel Constanta.

Judecatorii au hotarat astfel ca fratele lui Traian Basescu sa fie plasat in arest la domiciliu, decizia fiind una definitiva, transmite Antena 3.

De asemenea, in arest la domiciliu a fost plasat si Marian Capatana, intermediarul din dosarul in care Mircea Basescu este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit in justitie pentru a-l scapa de inchisoare pe Bercea Mondial.

Asadar, cei doi vor fi pusi in libertate in cursul zilei de miercuri. Mircea Basescu se afla in prezent in arestul Politiei Capitalei, iar Marian Capatana este la Penitenciarul Poarta Alba.

Mircea Basescu si Marian Capatana s-au prezentat marti in fata instantei si au prezentat argumente in sustinerea solicitarii de a fi arestati la domiciliu. A fost pentru a 21-a oara cand avocatii celor doi le-au cerut magistratilor sa ii elibereze.

Mircea Basescu ramane dupa gratii, dar mai are o sansa

Mircea Basescu, inca o lovitura: Nu scapa de arest nici de data asta

Reprezentantul legal al fratelui presedintelui a motivat marti, ca de fiecare data, ca Mircea Basescu nu a avut cum sa studieze dosarul in care este acuzat ca ar fi intervenit in justitie pentru eliberarea lui Bercea Mondial din inchisoare, intrucat a fost retinut, iar apoi arestat, la scurt timp de la prezentarea inregistrarilor furnizate de familia lui Sandu Anghel de catre posturile de televiziune.

De asemenea, avocatul Nelu Tasca a precizat ca Mircea Basescu trebuie sa isi construiasca apararea si nu poate face acest lucru daca se afla in arest preventiv.

Mircea Basescu, inca o incercare: Vrea sa isi contruiasca apararea de acasa

Mircea Basescu si presupusul sau complice Marian Capatana au fost arestati preventiv de catre DNA pe data de 20 iunie, sub acuzatia de trafic de influenta.

Procurorii anticoruptie sustin ca, prin intermediul lui Capatana, Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe langa judecatori, care ar fi trebuit sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial. La randul sau, Marian Capatana este acuzat ca si-a insusit 350.000 de euro din suma totala de 600.000 de euro data mita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Mircea Basescu eliberat, #Mircea Basescu arest domiciliu , #arestat
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
pai Ponta e inca liber? nu-l arestati pt furtul alegerilor?
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
Hai bagati-o pe aia cu..