Mircea Basescu ramane dupa gratii - decizie definitiva a curtii supreme

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 08:22
2406 citiri
Mircea Basescu ramane dupa gratii - decizie definitiva a curtii supreme
Foto: Antena 3

Mircea Basescu si Marian Capatana vor ramane in arest, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins joi seara cererile de inlocuire a masurii preventive cu arestul la domiciliu.

Magistratii ICCJ au mentinut astfel decizia luata de Curtea de Apel Constanta pe 3 octombrie, hotararea judecatorilor de la curtea suprema fiind definitiva, potrivit Mediafax.

Avocatul fratelui presedintelui, Nelu Tasca, a declarat, joi, inainte de aflarea verdictului, ca Mircea Basescu se afla de doua zile in arest "nelegal".

Mircea Basescu, la un pas de a fi eliberat - avocatul spune ca e in arest "nelegal" de 2 zile

Tasca a spus ca Tribunalul Constanta trebuia sa decida asupra prelungirii masurii de arestare preventiva, nu Curtea de Apel. "Din punctul meu de vedere, din data de 7 octombrie clientul meu, domnul Mircea Basescu, este in arest nelegal", a precizat reprezentantul legal al fratelui presedintelui.

Avocatul a anuntat ca, dupa decizia ICCJ, va solicita revocarea mandatului de arestare emis pe numele lui Mircea Basescu.

"Imediat dupa ce se pronunta Inalta Curte, vom formula cerere de revocare a masurii (de prelungire a arestului preventiv - n.red.). Si, in mod normal, domnul Basescu trebuie pus in libertate, asa este normal, pentru ca nu poti sa ai mentinerea masurii fara sa ai cale de atac", a adaugat el.

De asemenea, Nelu Tasca a anuntat ca Mircea Basescu isi va cauta dreptatea la CEDO.

Saptamana trecuta, magistratii Curtii de Apel Constanta au respins cererile de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu depuse de Mircea Basescu si Marian Capatana. De altfel, pana in prezent toate solicitarile celor doi au fost respinse de judecatorii constanteni.

Mircea Basescu nu reuseste sa iasa de dupa gratii

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati preventiv in data de 20 iunie, dupa ce familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a facut publice mai multe inregistrari facute cu camera ascunsa, care ar demonstra ca fratele presedintelui a primit diverse sume de bani in schimbul promisiunii ca va interveni pentru eliberarea interlopului din inchisoare.

Astfel, procurorii au cerut arestarea preventiva a lui Mircea Basescu sustinand ca exista probe si indicii temeinice conform carora el ar fi primit, prin intermediul lui Marian Capatana, suma de 250.000 de euro in schimbul unei interventii la magistratii investiti cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor.

Mircea Basescu, interviu din inchisoare: Nu mi se trage de la fini, e mana altcuiva. S-a umblat pe inregistrari

Mai mult, ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, familia lui i-ar fi dat lui Marian Capatana si suma de 350.000 de euro, in acelasi scop.

Conform anchetatorilor, din suma totala de 600.000 de euro care ar fi ajuns la Marian Capatana, Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro.

#Mircea Basescu ramane arest, #Mircea Basescu arest preventiv, #Basescu Capatana arest , #arestat