Mircea Basescu scapa definitiv de arestul la domiciliu

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 17:16
2700 citiri
Mircea Basescu scapa definitiv de arestul la domiciliu
Foto: B1TV (Arhiva)

Mircea Basescu, care se afla in arest la domiciliu in dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial, va fi cercetat sub control judiciar, insa are interdictia de a parasi judetul Constanta, a decis, miercuri, Curtea de Apel Constanta, decizia fiind definitiva.

Curtea de Apel Constanta a decis, miercuri, ca Mircea Basescu si Marian Capatana sa fie cercetati sub control judiciar in dosarul in care sunt judecati pentru trafic de influenta, respectiv complicitate la trafic de influenta, pastrand astfel decizia Tribunalului Constanta in cazul celor doi.

Decizia instantei este definitiva.

Mircea Basescu cere revocarea arestului la domiciliu: Dreptatea nu se face la televizor

Mircea Basescu si Marian Capatana au cerut, saptamana trecuta, Tribunalului Constanta, inlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Instanta a admis solicitarile acestora, insa decizia a fost atacata la Curtea de Apel Constanta.

Astfel, Mircea Basescu nu are voie sa paraseasca judetul Constanta si sa se apropie sau sa comunice cu participantii la comiterea infractiunilor si cu martorii din dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. La randul sau, Marian Capatana nu poate parasi municipiului Bucuresti si nu se poate apropia de participantii la comiterea infractiunilor si de martorii din dosar.

De asemenea, cei doi trebuie sa se prezinte la instanta ori de cate ori sunt chemati, sa informeze instanta cu privire la schimbarea locuintei si sa se prezinte la organele de politie desemnate cu supravegherea lor.

"In caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar poate fi inlocuita cu masura arestului la domiciliu sau cu masura arestarii preventive", a dispus Tribunalul Constanta.

Stenograme din dosarul in care Mircea Basescu il acuza pe Bercea Mondial de santaj

Care sunt acuzatiile

Mircea Basescu este judecat, alaturi de Marian Capatana, in dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestati preventiv dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele fostului presedinte al tarii.

In 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanta a decis ca Mircea Basescu, care se afla in arest preventiv din 20 iunie 2014, sa fie judecat in arest la domiciliu, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana.

Mircea Basescu si Marian Capatana au facut mai multe solicitari pentru a fi judecati sub control judiciar, de fiecare data cererile acestora fiind respinse de instanta.

In 9 ianuarie 2015, Mircea Basescu si Marian Capatana au solicitat la Tribunalul Constanta revocarea masurii arestului la domiciliu, respectiv inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar.

In 14 ianuarie, Tribunalul Constanta a decis ca Mircea Basescu sa ramana in arest la domiciliu, dar i-a permis sa mearga la lucru doua zile saptamanal. Procurorii au contestat decizia, insa doua zile mai tarziu Curtea de Apel Constanta a respins contestatia procurorilor DNA.

Mircea Basescu a fost eliberat

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Mircea Basescu control judiciar, #Mircea Basescu arest preventiv , #arestat