Stolojan explica de ce l-a sustinut pe Capatana in 2012: Atunci nu avea niciun dosar

Luni, 23 Iunie 2014, ora 21:33
3282 citiri
Stolojan explica de ce l-a sustinut pe Capatana in 2012: Atunci nu avea niciun dosar

Europarlamentarul Theodor Stolojan a explicat, luni, de ce l-a sustinut pe Marian Capatana, arestat in dosarul lui Mircea Basescu, in 2012 in Comisia de etica a ARD pentru candidatura la un post de senator.

Europarlamentarul PDL sustine ca la acel moment Marian Capatana nu avea probleme cu legea si ca prezumtia de nevinovatie functioneaza in cazul fiecarui om, transmite

Agerpres.

"Nu avea niciun dosar atunci, deci nu era in nicio actiune penala atunci si prezumtia de nevinovatie functioneaza in cazul fiecarui om. Deci, la vremea respectiva nu aveam informatii ca dansul era intr-o ancheta penala", a declarat Theodor Stolojan.

De asemenea, intrebat cum comenteaza faptul ca Monica Macovei a votat impotriva lui Capatana, europarlamentarul PDL a spus: "Nu stiu, intrebati-o pe dansa. Va repet, la vremea respectiva domnul Capatina nu era in anchete penale".

Monica Macovei, despre candidatura lui Capatana pe listele PDL: Cei care au votat sa-si asume!

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat ca, in 2012, in comisia de etica a fostei aliante ARD, formata din PNTCD, FC si PDL, a votat impotriva candidaturii lui Marian Capatana la alegerile parlamentare.

"Partidele politice trebuie sa invete o data pentru totdeauna ca nu pot tolera membrii de partid cu probleme de integritate. Marian Capatana a candidat din partea ARD, desi eu am votat impotriva acestuia in Comisia de etica a ARD. Votul a fost '3 - 2' in favoarea candidaturii. Cei 3 care au votat 'pentru' sa isi asume responsabilitatea", a spus colega de partid a lui Theodor Stolojan.

Mircea Basescu, arestat pentru ca voia sa vanda libertatea ca o marfa

In 2012, Marian Capatana a candidat pentru un mandat de senator din partea PDL, in colegiul electoral 3 din Olt. Marian Capatana a fost presedinte al PDL Draganesti (judetul Olt) si a intrat in politica in anul 2009.

Vinerea trecuta, Marian Capatana a fost arestat in dosarul in care Mircea Basescu, aflat la randul sau in stare de arest preventiv, este acuzat de trafic de influenta. Marian Capatana este acuzat ca ar fi intermediat intelegerea dintre fratele presedintelui si fiul lui Bercea Mondialu, Florin Anghel.

Acesta din urma i-ar fi dat fratelui presedintelui 250.000 de euro ca sa intervina pentru scoaterea tatalui sau din inchisoare sau pentru o pedeapsa mai mica. Vazand ca tatal sau nu iese din inchisoare, Florin Anghel l-a denuntat la DNA pe Mircea Basescu.

#Theodor Stolojan Marian Capatana ARD, #Theodor Stolojan Marian Capatana candidatura PDL, #Monica Macovei Marian Capatana , #arestat