Basescu acuza un complot impotriva fratelui sau: Cum raspunde avocatul Pavel Abraham

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 09:58
7994 citiri
Basescu acuza un complot impotriva fratelui sau: Cum raspunde avocatul Pavel Abraham

Avocatul Pavel Abraham a raspuns, sambata seara, acuzatiilor facute de presedintele Traian Basescu, care a spus ca fratele sau, Mircea Basescu, a cazut prada unui complot gandit de Bercea Mondial impreuna cu aparatorul acestuia.

"Resping in totalitate si e incalificabil si dezonorant pentru un presedinte in functie ca in momentul in care ar fi trebuit sa vorbeasca despre realizarile din perspectiva atributiilor constitutionale sa isi gaseasca acest refugiu in care sa acuze - daca vreti - inscenarea la care as fi participat eu.

Sigur eu n-am participat niciodata, iar daca domnia sa crede acest lucru si a avut asemenea convingeri si in alte situatii, in mod cert a fost rau intentionat. Eu spun: sa-i dea Dumnezeu intelepciunea necesara sa-si apere sansele onest. Iar la aceasta amenintare ii ofer eu sansa ca sa aiba o prestatie publica si sa prezinte toate probleme pe care le are in acest sens. (...) A coborat sub limita de decenta a unui om obisnuit din Romania", a sustinut avocatul Pavel Abraham, care il apara pe Bercea Mondial, la Antena 3.

Basescu a facut aceste acuzatii, sambata, in cadrul ultimei sale conferinte de presa ca sef al statului.

Basescu: Fratele meu nu a luat bani. A fost o inscenare. Va demonstra Justitia

"As vrea sa fim decenti. Fratele meu nu a luat bani ci, impreuna, dvs., Abraham si Bercea, ati facut o inscenare. Era vorba de banii pe care ii dadea familiei Bercea. As fi spus-o de cand a aparut situatia, pentru ca o stiam. Am spus ca voi vorbi dupa ce voi termina mandatul. (...) A fost o inscenare pe care ati facut-o cu generalul Abraham, din ordinul sefului dvs. (Dan Voiculescu - n.red.) ", a declarat Traian Basescu, raspunzand la o intrebare adresata de jurnalistii Antenei 3.

Traian Basescu isi incheie mandatul duminica, 21 decembrie, zi in care presedintele ales, Klaus Iohannis, va depune juramantul in Parlament si va prelua presedintia Romaniei in cadrul unei ceremonii care se va desfasura la Palatul Cotroceni.

Iohannis depune juramantul duminica - vezi programul ceremoniei

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...